Και να που ο ΠΑΟΚ θα πάρει το πρωτάθλημα στα υπέρ του πέναλτι. Και ο Κούρτιτς «με δύναμη από τη βούλα» ήδη  διεκδικεί τον τίτλο του πρώτου σκόρερ της Σούπερ Λίγκας. Αλλά το ζητούμενο σχετίζεται με το γιατί συμβαίνουν αυτά και αν όντως δικαιολογούνται.

Γιατί τα πέναλτι, ναι, πρέπει να καταλογίζονται. Εάν, φυσικά, είναι. Ηταν τέτοιο αυτό που κέρδισε ο ΠΑΟΚ το βράδυ του Σαββάτου απέναντι στον ΟΦΗ; Νιόπλιας και ποδοσφαιριστές της ΠΑΕ της Κρήτης ακόμη φωνάζουν. Μιλούν για αλλοίωση αποτελέσματος και επιμένουν πως αν δεν ακυρωνόταν το δικό τους γκολ και παράλληλα αν δεν δινόταν εις βάρος τους πέναλτι στην  προηγούμενη(!) φάση, δεν θα γνώριζαν την ήττα.

Είναι ένα σοβαρό ενδεχόμενο. Το θέμα είναι πως ο ρέφερι Φωτιάς έβαλε… φωτιά στην Τούμπα και συνολικά στο πρωτάθλημα. Το οξύμωρο είναι πως είχε «πιάτο» τη φάση μπροστά του, οπότε είχε ξεκάθαρη γνώμη για το αν ήταν ή όχι ακούσιο το χέρι του Βούρου. Ομοίως, σαφή εικόνα είχε και η βοηθός διαιτήτρια, η Κουρομπύλια.

Τότε γιατί άλλαξαν την απόφασή τους μόλις τους κάλεσε ο διαιτητής που ήλεγχε μέσω του VAR τα διαδραματιζόμενα μέσα στον αγωνιστικό χώρο; Επίσης, μη διαφεύγει την προσοχή κάποιου ότι όλο αυτό έγινε αρκετή ώρα μετά και ενώ ο ΟΦΗ πέτυχε γκολ. Ναι, μπορεί να γυρίσει πίσω η φάση. Αλλά εάν ο διαιτητής έχει αντίληψη του τι συνέβη, δεν αλλάζει εύκολα την απόφασή του. Εκτός αν άλλα βλέπει μπροστά του και άλλα στο μόνιτορ – οπότε και πάλι έχουμε θέμα σοβαρό.

Ηταν το δίλεπτο που σημάδεψε μια αγωνιστική. Και είναι δικαιολογημένη η πίκρα του ΟΦΗ, ο εκνευρισμός, η απογοήτευση. Γιατί θα μπορούσε να εξασφαλίσει ένα θετικό αποτέλεσμα.