Ο ανταποκριτής των «ΝΕΩΝ» στο Βερολίνο ήταν αυτός που ρώτησε τον νέο υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Κρίστιαν Λίντνερ, αν οι ευρωπαίοι εταίροι και η Ελλάδα έχουν λόγο να ανησυχούν τώρα που εκείνος – ένας πολιτικός ο οποίος δεν έχει κρύψει ποτέ την προτεσταντική του προσέγγιση στα δημοσιονομικά ζητήματα – αναλαμβάνει. Κι η εγκωμιαστική της ελληνικής οικονομίας απάντηση του αρχηγού των γερμανών Φιλελευθέρων ήταν το λιγότερο απροσδόκητη.

Ακόμη και οι φανατικοί αναγνώστες του ξένου Τύπου, όσοι δηλαδή είχαν παρατηρήσει στα ρεπορτάζ των μεγάλων ευρωπαϊκών μίντια ότι η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό έχει αλλάξει προς το καλύτερο τα τελευταία δύο χρόνια, δεν περίμεναν το brand της να έχει πλέον τόσο έντονα θετική απήχηση.

Οι δηλώσεις του ανθρώπου που οι περισσότεροι χαρακτηρίζουν νέο Σόιμπλε αποτελούν μια απόδειξη πως η περίοδος κατά την οποία η Αθήνα υπήρξε το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης έχει παρέλθει. Κι αυτή η επιτυχία οφείλεται στη δουλειά που έκανε η ίδια η χώρα. Στις μεταρρυθμίσεις που αυτή σχεδίασε για τον εαυτό της και υλοποίησε. Τα λεγόμενα του Λίντνερ επιβεβαιώνουν όχι μόνο τη δυναμική της ελληνικής οικονομίας, αλλά και τις συνολικές δυνατότητες και προοπτικές μας.