Την ολοκλήρωση της διάθεσης του συνόλου των αντληθέντων κεφαλαίων από την πολύ επιτυχημένη έκδοση του Κοινού Ομολογιακού Δανείου των 150 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε η CPLP SHIPPING HOLDINGS PLC, συμφερόντων της οικογένειας του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Η εταιρεία αγόρασε και τις μετοχές της τρίτης πλοιοκτήτριας εταιρείας πλοίου μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG/C) όπως είχε ακριβώς περιγραφεί στο ενημερωτικό δελτίο έκδοσης του Ομολογιακού. Ειδικότερα η CPLP SHIPPING HOLDINGS PLC προχώρησε στις 29 Νοεμβρίου στην απόκτηση από την εταιρεία «CGC Operating Corp.» του συνόλου των μετοχών της εταιρείας «Kronos Gas Carrier Corp.», η οποία κατέχει ως Ναυλώτρια Γυμνού Πλοίου βάσει Σύμβασης Χρηματοδοτικής Μίσθωσης το πλοίo μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG/C Adamastos.

Η εξαγορά της Kronos Gas ακολούθησε αυτές των Poseidon Gas Carrier Corp. και Maximus Gas Carrier Corp. πλοιοκτητριών αντιστοίχως των LNG/C «Attalos» και «Asklipios». Για τις εξαγορές διατέθηκαν 145,2 εκατ. ευρώ από το ομολογιακό καθώς τα 4,8 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε δαπάνες έκδοσης.

Υπενθυμίζεται ότι η μητρική της CPLP Holdnigs, η εισηγμένη στον Nasdaq Capital Product Partners, έχει παραλάβει ήδη και τα τρία LNG/C τα οποία απασχολούνται με μακροχρόνιες ναυλώσεις, σε πρώτης τάξεως ναυλωτές.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από