Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας και λοιμωξιολόγος Μίνα Γκάγκα δήλωσε ότι «νομίζω ότι θα έχουμε ένα δύσκολο χειμώνα και στη Βόρεια Ελλάδα ήδη έχουμε». Εσπευσε ωστόσο να προσθέσει ότι «δεν θα πάμε σε lockdown» και ότι το θέμα είναι να αλληλοπροστατευτούμε κάνοντας το εμβόλιο και τηρώντας τα μέτρα. Οταν όμως το κράτος, η Γκάγκα εν προκειμένω, παραδέχεται ότι υπάρχει πρόβλημα δεν είναι κάπως παράδοξο να μη λαμβάνεται κανένα μέτρο;

Κατεύθυνση

Ερωτηθείς για τα περιστατικά κακοποίησης στον χώρο του αθλητισμού απάντησε: «Αν, αν υπήρξαν, γιατί δεν είμαι σίγουρος, δεν έχω δει κάτι, μεμονωμένα περιστατικά, λυπάμαι πολύ. Ομως, δεν έχω δει αθλητή που να βρίσκεται στα «φώτα» και έχει υλοποιήσει τους στόχους του να έχει τέτοιο παράπονο. Ο,τι κι αν σημαίνει αυτό». Στη συνέχεια προσπάθησε να ανασκευάσει, γιατί η δήλωση «πήρε μια διαφορετική κατεύθυνση». Τι είναι, ρούχο στην απλώστρα που το πήρε ο άνεμος; Παρεμπιπτόντως, τα πιο διάσημα θύματα κακοποίησης είναι γυμνάστριες, όπως η Νάντια Κομανέτσι κι η Σιμόν Μπάιλς, με πολλές περισσότερες διακρίσεις η καθεμιά από του Πετρούνια. Ο,τι κι αν σημαίνει αυτό.

Σεβασμός

Ο Παύλος Πολάκης αντέδρασε στην επιστροφή του Τσιόδρα λούζοντάς τον με διάφορες κατηγορίες κι υποστηρίζοντας ότι φέρει προσωπικά ευθύνη για χιλιάδες θανάτους. Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ όμως σχολίασε ότι «δεν πιστεύω ότι ακυρώθηκε το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ από τον κ. Πολάκη. Χθες είδαμε την επανεμφάνιση του κ. Τσιόδρα, ενός επιστήμονα που εγώ προσωπικά σέβομαι και το κόμμα μου τον σέβεται». Φανταστείτε να μην τον σέβονταν κιόλας.

Πρόβλεψη

Σε συζήτηση για τη Βουλή για τη δημοσιονομική χαλάρωση και ζητώντας μέτρα για την ακρίβεια, είπε προς τον Στουρνάρα: «Ο,τι προλάβετε η Ευρώπη, κάντε το, πριν γίνει κυβέρνηση στη Γερμανία, γιατί, αν γίνει ο αρχηγός των Φιλελευθέρων υπουργός Οικονομικών, θα λέμε Σόιμπλε και θα δακρύζουμε από την ανάμνηση». Αυτές τις προβλέψεις τις κρατώ για το αρχείο.