Την πρώτη του γνωριμία με τους εκπροσώπους του Τύπου είχε χθες ο Αργύρης Γιαννίκης. Ο νέος τεχνικός της ΑΕΚ έδειξε σίγουρος για τον εαυτό του, ασφαλώς και έχει φιλοδοξία να προοδεύσει μαζί με την ΑΕΚ και έδειξε τις προθέσεις του αναφορικά με το μέλλον και το πώς θέλει να παίζει η ομάδα του.

«Η φιλοσοφία μου είναι ταχύτατη ανάπτυξη του παιχνιδιού, αξιοποίηση χώρων, τακτική ευελιξία και ένταση στην άμυνα. Αυτά που είχαμε δει και στον ΠΑΣ Γιάννινα. Σκέφτομαι τις λύσεις, να αξιοποιήσω τους παίκτες και το ταλέντο τους. Εχουμε δουλειά. Υπάρχει ένας συγκεκριμένος τρόπος παιχνιδιού που πρέπει να δεχτεί και να δουλέψει η ομάδα. Οι παίκτες της ΑΕΚ έχουν φανταστική ποιότητα και θα μπορέσουν να το βγάλουν στο γήπεδο. Είμαι ευχαριστημένος από τους παίκτες», τόνισε αρχικά ο Γιαννίκης.

Και συνέχισε αναφερόμενος στους στόχους του: «Ξέρω πού ήρθα και πού βρίσκομαι. Κοιτάμε τους γρήγορους στόχους, να γνωρίσω τους παίκτες και να αρχίσουμε να κάνουμε γρήγορα τα πράγματα που θέλουμε. Είμαι φιλόδοξος. Τώρα είναι ώρα δουλειάς, να γνωριστούμε όλοι καλά στα Σπάτα και να δουλέψουμε καλά. Στόχος είναι ο παίκτης της ΑΕΚ να πηγαίνει στο γήπεδο με την αυτοπεποίθηση να κερδίσει κάθε αντίπαλο. Αυτό συμπεριλαμβάνει και τα ντέρμπι». Σχολιάζοντας τις επιρροές του από τη Γερμανία, τόνισε: «Δεν πας στη Γερμανία να εκπαιδευτείς και σου λένε «έτσι θα παίξεις». Υπάρχει μια εκπαίδευση και ο καθένας επιλέγει  στοιχεία που τον καλύπτουν. Οι παίκτες της ΑΕΚ έχουν την ποιότητα να παίξουν οτιδήποτε. Το παρελθόν δεν μπορώ να το αλλάξω. Δεν με ενδιαφέρει. Δεν κρίνω ποτέ συναδέλφους και τη δουλειά τους. Με ενδιαφέρει να δουλεύουμε και να εξελισσόμαστε καθημερινά. Ξεκινάμε κάτι καινούργιο, το παρελθόν είναι παρελθόν. Θέλουμε να φτιάξουμε κάτι ελκυστικό και ισορροπημένο. Δουλεύουμε σε κάποια πράγματα πάνω στο πλάνο που έχουμε. Θα κάνω τα πάντα για να διεκδικήσουμε τίτλους».

Και για το συμβόλαιό του, είπε ο Αργύρης Γιαννίκης: «Δεν δουλεύω καθημερινά για το συμβόλαιο ή κάθε συμβόλαιο. Με ενδιαφέρει η επιτυχία της ομάδας. Δεν έχω σκεφτεί για το δικό μου συμβόλαιο. Ο στόχος είναι να κερδίσουμε το ματς την Κυριακή. Η εξέλιξη δεν είναι αυτοσκοπός. Δεν γίνεται η ΑΕΚ να παίξει το τέλειο παιχνίδι σε 3-4 μέρες. Αυτό θα γίνει σταδιακά, παράλληλα ο στόχος είναι οι νίκες. Θα είμαστε προετοιμασμένοι την Κυριακή αμυντικά κι επιθετικά για να κερδίσουμε. Για το πρέσινγκ, είναι ένα κομμάτι του παιχνιδιού μας. Εχω πει ότι η ποιότητα και το ταλέντο των παικτών θα ορίσει ποιο στοιχείο θα υπερισχύσει. Στον ΠΑΣ ήταν ένα κομμάτι το πρέσινγκ. Δουλειά μας είναι να εξελίσσουμε την ομάδα στο πλάνο και να είμαστε ανταγωνιστικοί για να κερδίζουμε παιχνίδια».