Ρώμη, 27.

Η Ελλάδα ξαναγυρίζει στο ΝΑΤΟ. Τούτο αποκάλυψε ο υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Ευάγγελος Αβέρωφ σε συνέντευξη που έδωσε στην ιταλική εφημερίδα «Τέμπο». Ο κ. Αβέρωφ δήλωσε συγκεκριμένα ότι «η Ελλάδα βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με το ΝΑΤΟ για την υπογραφή ειδικής συμφωνίας που θα καθορίζει ότι οι Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις θα βρίσκονται κάτω από τις διαταγές της ελληνικής κυβέρνησης σε περίοδο ειρήνης και θα μπαίνουν κάτω από τις διαταγές της Ατλαντικής Συμμαχίας σε περίπτωση κινδύνου πολέμου».

Ο Στράους ομολογεί

τώρα την επίσκεψη

ΜΟΝΑΧΟ, 27, Γαλλ. Πρακτορείο

Ο Φραντς Γιόζεφ Στράους παραδέχθηκε χθες ότι παρέμεινε επί 15 ώρες στην Αθήνα τον περασμένο Μάρτιο αλλά απέφυγε να αποκαλύψει λεπτομέρειες για τις επαφές που είχε στην Ελλάδα. Σε συνέντευξή του στη Λέσχη Τύπου του Μονάχου ο πρόεδρος της Χριστιανικής Κοινωνικής Ενώσεως, απαντώντας σε ερωτήσεις για τις επαφές του με τους Ελληνες Χριστιανοδημοκράτες, δήλωσε ότι το Κίνημά του δεν χρηματοδότησε κανένα ξένο κόμμα.

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Δεν θα μπουν στις αίθουσες οι καθηγητές

Ζητούν αίθουσες – διορισμούς

Οι καθηγητές της Μέσης Εκπαιδεύσεως Θεσσαλονίκης σε έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν χθες το πρωί αποφάσισαν να μη δεχθούν παραβίαση του νόμου 309 σχετικά με τον αριθμό των μαθητών κατά τάξη. Στη συνέλευση τονίστηκε ότι το πρόβλημα των πολλών μαθητών σε κάθε τάξη μπορεί κάλλιστα να το λύσει η Πολιτεία αν διαθέσει τις απαραίτητες πιστώσεις για ενοικίαση αιθουσών – πολλές από αυτές υπέδειξε πριν από καιρό η τοπική ΕΛΜΕ – και να διορίσει τουλάχιστον 3.000 καθηγητές.