Μια φορά στα δέκα χρόνια. Τόσο συχνά συναντάμε αυτό που συνέβη φέτος στις δύο πρώτες αγωνιστικές του ελληνικού πρωταθλήματος. Δηλαδή το να γκελάρουν και οι πέντε «μεγάλοι» σε αυτές. Είχε συμβεί τη σεζόν 2010-2011. Συνέβη ακριβώς δέκα χρόνια αργότερα. Ο Ολυμπιακός ισόπαλος με τον Ατρόμητο την πρεμιέρα. Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ ηττήθηκαν από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Η ΑΕΚ ισόπαλη στην Κρήτη με τον ΟΦΗ, ο Αρης μηδέν νίκες στα παιχνίδια με ΟΦΗ και Ιωνικό. Ολοι είχαν απώλειες βαθμών στις δύο πρώτες «στροφές». Σε ένα νόμισμα που έχει δύο όψεις. Από τη μία τη δική τους κακή βραδιά. Από την άλλη το «μεγάλωμα» των μικρομεσαίων που μπορούν να κάνουν ζημιές.

Δίνει διαφορετικό ενδιαφέρον όλο αυτό στο ελληνικό πρωτάθλημα. Δεν μπορούσε να το πει καλύτερα κάποιος απ’ τις κουβέντες που είπε ο Νίκος Νιόπλιας μετά το παιχνίδι του ΟΦΗ με την ΑΕΚ. «Βλέπουμε ότι οι μικρομεσαίες ομάδες μπορούν να βάλουν τα δύσκολα. Θα πρέπει να ιδρώσεις για να μας κερδίσεις. Εχουμε καλό ποδόσφαιρο. Λέμε ότι πολλές φορές στη Super League 2 θα πρέπει να παίξουν 36 ομάδες για να ανέβει μία. Γιατί να παίξουν 36 ομάδες. Πρέπει να παίζουν ομάδες που έχουν ένα γήπεδο, ένα προπονητικό. Εγώ μετά από 1-2 χρόνια θα φύγω. Πρέπει κάτι να αφήσουμε στο ποδόσφαιρο. Πρώτα φτιάχνουμε και μετά θα φύγουμε από το ποδόσφαιρο».

Αυτά τα λόγια του Νίκου Νιόπλια εκτός από αληθινά, βγάζουν και μια αλήθεια που θα πρέπει όλοι να δουν. Πώς θα κάνουν καλύτερο το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικά και όχι μόνο στην πρώτη του κατηγορία. Με τη Superleague 2 να ετοιμάζεται για πρωτάθλημα 36 ομάδων που θα ανεβαίνει μονάχα η μία δεν φτιάχνεις το ποδόσφαιρο. Το χαλάς. Το διαλύεις. Και μετά απορείς τι μπορεί να πηγαίνει στραβά…