Εννιά επενδυτικά σχήματα εκδήλωσαν ενδιαφέρον στην πρώτη φάση του διαγωνισμού για την πώληση του 67% του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου. Οπως ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ, στην πρόσκληση εκδήλωση ενδιαφέροντος ανταποκρίθηκαν:

1. OLETE LMITED

2) Κοινοπραξία GRAY PIER HERAKLION PORT, αποτελούμενη από τις εταιρείες ΚΑΡΑΤΖΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ & ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΕ και FHL, H. ΚΥΡΑΚΙΔΗΣ ΜΑΡΜΑΡΑ ΓΡΑΝΙΤΕΣ ΑΕ

3) Κοινοπραξία GRIMALDI EUROMED SpA – ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

4) Κοινοπραξία PORTEK INTERNATIONAL PRIVATE LIMITED – GPH CRUISE PORT FINANCE LTD

5) Κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΕ – ATTICAGROUP

6) Κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΑΕ – AVIAREPS ΕΛΛΑΣ ΑΕ

7) Κοινοπραξία ΣΕΚΑΒΙΝ ΑΕ – GOLDENSTEPSHIPPING LIMITED

8) ΟΛΘ ΑΕ

9) ΤΕΚΑΛ ΑΕ

«Εκτόξευση» για Μύκονο και Σαντορίνη

Επέστρεψαν τα χαμόγελα στους επαγγελματίες του τουρισμού και της εστίασης, οι οποίοι ύστερα από πολύ καιρό είδαν τα ταμεία τους να γεμίζουν και πάλι… Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ τον Ιούλιο ο κύκλος εργασιών στις επιχειρήσεις του κλάδου καταλυμάτων υπερδιπλασιάστηκε και ανήλθε σε 933,8 εκατ. ευρώ ενώ και οι πωλήσεις των επιχειρήσεων εστίασης ενισχύθηκαν κατά 42,8. Στα καταλύματα της Μυκόνου κυριολεκτικά σημειώθηκε εκτόξευση εσόδων (+622,7%), ενώ από πλευράς εστιατορίων τη μεγαλύτερη άνοδο παρουσίασαν οι επιχειρήσεις στη Σαντορίνη (164%).

Τα τιμολόγια και

οι υπόνοιες για κόλπα

Την προηγούμενη εβδομάδα έληξε η περίοδος της διαβούλευσης της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας με τους προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος για τις προτάσεις της Αρχής σε ό,τι αφορά τη διαφάνεια στα τιμολόγια και τις ρήτρες αναπροσαρμογής των τιμών στους λογαριασμούς νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν πως αν η ΡΑΕ περάσει τις αποφάσεις της, ιδίως ως προς την αποσαφήνιση στους καταναλωτές για την ενεργοποίηση της ρήτρας τότε δεν αποκλείεται μέρος της αγοράς να ζοριστεί… Δηλαδή να αποκαλυφθούν διάφορα κόλπα. Οπως και να έχει υπάρχουν και εταιρείες του κλάδου που υποστηρίζουν ότι οι προτάσεις της Αρχής για ενιαία μορφή των τιμολογίων και για την εκ των προτέρων γνωστοποίηση στους καταναλωτές των τιμών χονδρικής που ενεργοποιούν τις ρήτρες δεν ευνοούν τον ανταγωνισμό. Η ΡΑΕ αναμένεται να αναρτήσει τις επόμενες μέρες τις θέσεις των προμηθευτών για το θέμα των αλλαγών στους λογαριασμούς,  οπότε θα υπάρχει μία σαφέστερη εικόνα για τη στάση της αγοράς.