Καμπανάκι για πληθωρισμό

Η Τράπεζα της Αγγλίας διατήρησε αμετάβλητο το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων και τα επιτόκια που παραμένουν στο ιστορικό χαμηλό του 0,1%. Η τράπεζα δεν μετέβαλε τη νομισματική της πολιτική, ωστόσο προειδοποίησε πως βραχυπρόθεσμα θα υπάρξει μια «πιο αισθητή» περίοδος κατά την οποία ο πληθωρισμός θα κινείται άνω του στόχου. Η τράπεζα εκτιμά πως ο πληθωρισμός θα αγγίξει προσωρινά το 4% το δ’ τρίμηνο του 2021 και το α’ τρίμηνο του 2022.

Αύξηση παραγγελιών

Αύξηση κατέγραψαν οι βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία τον Ιούνιο, λόγω των παραγγελιών για μεγάλα βιομηχανικά προϊόντα κυρίως από τους εγχώριους πελάτες. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία, οι παραγγελίες για αγαθά «made in Germany» αυξήθηκαν κατά 4,1% σε μηνιαία βάση. Οι εγχώριες παραγγελίες εκτινάχθηκαν κατά 10%, με ασυνήθιστα μεγάλη ζήτηση για εξοπλισμό επεξεργασίας δεδομένων, συστήματα φακών, αεροσκάφη και πλοία, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομίας της χώρας. Επίσης, αυξήθηκαν οι παραγγελίες στους κλάδους αυτοκινήτων και μηχανολογικού εξοπλισμού.

Credit Agricole: Διπλάσια κέρδη

Διπλασιασμό των κερδών της κατά το β’ τρίμηνο ανακοίνωσε η γαλλική τράπεζα Credit Agricole. Η δεύτερη μεγαλύτερη εισηγμένη τράπεζα της Γαλλίας ανακοίνωσε πως τα καθαρά της κέρδη αυξήθηκαν στα 1,97 δισ. ευρώ έναντι 954 εκατ. ευρώ που ήταν κατά το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

Lufthansa: Μείωση ζημιών

Η Lufthansa ανακοίνωσε ότι η ανάκαμψη των αεροπορικών ταξιδιών και η μείωση του κόστους βοήθησαν την αεροπορική εταιρεία να συρρικνώσει περαιτέρω τις ζημιές στο β’ τρίμηνο και να καταγράψει υψηλές ταμειακές εισροές για πρώτη φορά έπειτα από την κρίση. Ο όμιλος, ο οποίος έχει ακόμη στον έλεγχό του τις Eurowings, Swiss, Brussels, Austrian Airlines, ανακοίνωσε ότι οι προσαρμοσμένες λειτουργικές ζημιές συρρικνώθηκαν στα 952 εκατ. ευρώ από τα 1,7 δισ. ευρώ πριν από έναν χρόνο. Η Lufthansa ανακοίνωσε ότι οι αεροπορικές εταιρείες της μετέφεραν 7 εκατ. επιβάτες στο τρίμηνο.