Είναι μία από εκείνες τις μεταγραφές που δεν κάνουν απλό «γκελ» στον κόσμο, αλλά που θα τον φέρουν και στο γήπεδο. Και πάνω απ’ όλα; Μια μεταγραφή «λεφτά στην τράπεζα». Από εκείνες που το ρίσκο είναι σχεδόν μηδενικό. Και που γνωρίζεις ότι μέσα στο γήπεδο θα σου προσφέρει πολλά απ’ αυτά που περιμένεις από τον ποδοσφαιριστή. Ο Ονιεκούρου είναι στην Ελλάδα εδώ και λίγες ώρες αφού αποτελούσε τον εκλεκτό του Πέδρο Μαρτίνς. Εδώ και δύο χρόνια ο Πορτογάλος είχε κυκλώσει το όνομά του.

Τι έκανε αυτά τα δύο χρόνια ο Νιγηριανός; Πήρε μεταγραφή 13,5 εκατομμυρίων από την Εβερτον στη Μονακό, δίχως όμως ποτέ να «πιάσει» στο Πριγκιπάτο. Και έβγαλε μάτια στην Τουρκία με τη φανέλα της Γαλατασαράι. Οι Τούρκοι τον ήθελαν ξανά, το ίδιο και πολλές ακόμα ομάδες ανά την Ευρώπη, αλλά ο Ολυμπιακός βγήκε νικητής σε μία από τις δυσκολότερες μεταγραφικές υποθέσεις των τελευταίων καλοκαιριών. Τι φέρνει μαζί του ο Ονιεκούρου; Ποιότητα, ταχύτητα, εκρηκτικότητα, καλή επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα και μπόλικο «τάισμα» των συμπαικτών του. Ο Νιγηριανός συνδυάζει θέαμα και ουσία. To σημαντικότερο όλων είναι πως αποτελεί μια 100% επιλογή του Πέδρο Μαρτίνς.

Το… βιογραφικό του Πορτογάλου στις μεταγραφικές υποθέσεις αποδεικνύει πως το ποδοσφαιρικό του μάτι είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Και οι δικές του εισηγήσεις είναι εκείνες που φέρνουν στον Ολυμπιακό παίκτες οι οποίοι προσφέρουν άμεσα, κάνουν τη διαφορά στο γήπεδο και όταν έρχεται η ώρα να αποχωρήσουν γεμίζουν τα ταμεία της ΠΑΕ με πολλά εκατομμύρια ευρώ. Ο Ονιεκούρου δεν έρχεται για να… πουληθεί, αλλά έρχεται για να κάνει τη διαφορά. Και να αποτελέσει ακόμα μία μεταγραφική κίνηση από εκείνες που σε κάνουν να αισιοδοξείς το καλοκαίρι και να χειροκροτείς τον χειμώνα.