Στη φυλακή οδηγήθηκε ένας 23χρονος από την Πάτρα, ο οποίος συνελήφθη για θανάτωση γάτας έπειτα από καταγγελίες. Πρόκειται, ουσιαστικά, για την πρώτη προφυλάκιση στην Ελλάδα για ζωοκτονία από τη στιγμή που ο βασανισμός και η θανάτωση ζώων μετατράπηκε σε κακούργημα, τον Νοέμβριο του 2020, σύμφωνα με την Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία. Ο νεαρός συνελήφθη τη Δευτέρα, κατόπιν καταγγελιών κατοίκων της πόλης που τον είδαν να περιφέρεται στους δρόμους κρατώντας το νεκρό ζώο. Μάλιστα, στα χέρια του κρατούσε επίσης τη λεπίδα με την οποία είχε θανατώσει τη γάτα.

«Η πρώτη προφυλάκιση στην Ελλάδα κατ’ εφαρμογήν του 4745/ 2020 για τον βασανισμό και δολοφονία της γατούλας στην Πάτρα είναι γεγονός! Θερμά συγχαρητήρια στη δικηγόρο Ελενα Αρβανίτη, την εθελόντρια και σύμβουλο του δημάρχου Πατρέων κ. Πελετίδη, Αλεξάνδρα Δημοπούλου, την κτηνίατρο Ελένη Μπουρδάκου, το Β’ Αστυνομικό Τμήμα για τις ενέργειές του και όλες και όλους που βοήθησαν για να συλληφθεί και να προφυλακιστεί ο βασανιστής και δολοφόνος της γατούλας» σημειώνεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή το περιστατικό η Ομοσπονδία.

Ο 23χρονος, αφού προσήχθη στο τοπικό ΑΤ, οδηγήθηκε ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα, οι οποίοι και αποφάσισαν την προφυλάκισή του.