Το Δευτεροβάθμιο Δικαιοδοτικό όργανο της ΚΕΔ απέρριψε την έφεση του Ολυμπιακού κατά της απόφασης που είχε λάβει πρωτοδίκως το ένα από τα μέλη της, Κώστας Κορομηλάς, επί της ένστασης του Παναθηναϊκού για την εγκυρότητα του καλαθιού της Ριντ στην εκπνοή του πρώτου τελικού του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 γυναικών. Χωρίς να μπει στην ουσία της υπόθεσης, να εξετάσει δηλαδή αν μετράει το καλάθι ή όχι, αλλά αποφαινόμενη ότι κακώς οι διαιτητές έκαναν χρήση ενός βίντεο, που δεν ήταν «εγκεκριμένο», προκειμένου να λάβουν την απόφασή τους, η ολομέλεια της ΚΕΔ αποφάσισε ότι ο πρώτος τελικός θα πρέπει να επαναληφθεί από την αρχή (και όχι να διεξαχθεί μόνο η παράταση) σε ημερομηνία που θα οριστεί και με νέα διαιτητική τριάδα. Πράγμα που σημαίνει ότι το σκορ μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού παραμένει στο 1-1, όπως είχε διαμορφωθεί στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός δεν θα παρατήσει την υπόθεση και θα προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ ελπίζοντας ότι εκεί αυτή η απόφαση θα ανατραπεί. Ομως οι διαιτητές του πρώτου τελικού (Τσαρούχα, Ανδρικόπουλος, Καλδίρης) δεν πρόκειται να διαιτητεύσουν άλλον αγώνα ανδρών ή γυναικών φέτος αφού η ΚΕΔ τους τιμώρησε με αποκλεισμό ως το τέλος της σεζόν.

Ο Ολυμπιακός κυνηγά και μία ακόμα υπόθεση. Ενημέρωσε τη WADA και το CAS για σωρεία παρατυπιών που, κατά την άποψή του, υπάρχουν στην έκδοση από την ΕΟΚ του δελτίου της Ολγας Χατζηνικολάου στον Παναθηναϊκό μία μέρα πριν από την έναρξη των τελικών του πρωταθλήματος.

n Σήμερα αρχίζουν οι ημιτελικοί των πλέι οφ της Basket League με το ζευγάρι Παναθηναϊκός – ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ (21:15), ενώ αύριο αρχίζει και η σειρά Λαύριο – Προμηθέας.