Κάτι κινείται σε επίπεδο κράτους και μεταρρυθμίσεων και αυτό μας κάνει αισιόδοξους για το επόμενο διάστημα. Δύο ειδήσεις των ημερών μάς το πιστοποιούν, από διαφορετικούς δρόμους αλλά με την ίδια στόχευση: την καλύτερη ατομική και συλλογική ζωή και ποιότητά της.

Το σχέδιο για μετεγκατάσταση εννιά υπουργείων και η απόδοση πάρκου ογδόντα στρεμμάτων στους πολίτες στην περιοχή της παλιάς ΠΥΡΚΑΛ είναι η μία τομή. Αποκεντρωτική, ήπια παρέμβαση, αναγκαία και αποτελεσματική για λόγους καλύτερης λειτουργίας του συνόλου της πόλης, αλλά και ενοποίησης του πρωτοκόλλου ασφάλειας. Το νέο κυβερνητικό πάρκο θα αναζωογονήσει την καθημερινότητα των Αθηνών.

Το ίδιο και η δεύτερη είδηση για το κράτος και την καθημερινότητά μας. Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το υπουργείο Υγείας δίνουν τη δυνατότητα μέσω εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα να χειριζόμαστε τις άυλες φαρμακευτικές συνταγές και τα άυλα παραπεμπτικά για εξετάσεις. Η εφαρμογή βρίσκεται σε φάση υλοποίησης από την ΗΔΙΚΑ και θα είναι διαθέσιμη δωρεάν για τις συσκευές μας. Κοινώς: μέρος του κράτους και των υποχρεώσεων προς τον πολίτη περνούν στο τηλέφωνο. Συντελείται έτσι ένα ψηφιακό άλμα που θα έχει κέρδος και σε εργατοώρες και σε ταλαιπωρία.

Ολα τα χρόνια, ο πολίτης θεωρούσε – και δικαίως ως έναν βαθμό – αντίπαλό του το Κράτος, το Δημόσιο, τις Υπηρεσίες. Η ΠΥΡΚΑΛ και οι συνταγές μέσω κινητού αφαιρούν λόγους γι’ αυτή την πολεμική και συμβάλλουν σε έναν ευρύ εκσυγχρονισμό του 21ου αιώνα.