Σταθερά τετραψήφιος παραμένει ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στη χώρα μας, καθώς και χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.219 νέες λοιμώξεις. Και παρότι το τελευταίο 24ωρο σημειώθηκε μείωση στις θετικές διαγνώσεις, ο αριθμός των διασωληνωμένων συνεχίζει να αυξάνεται.

Πιο συγκεκριμένα, οι ασθενείς που εκδήλωσαν σοβαρά συμπτώματα με αποτέλεσμα να κρίνεται αναγκαίο να υποβληθούν σε μηχανική υποστήριξη αναπνοής έφτασαν τους 449 (όταν την Τετάρτη δεν ξεπερνούσαν τους 431). Κατά το ίδιο διάστημα 13 ασθενείς έλαβαν εξιτήριο από την Εντατική, με τον συνολικό αριθμό τους από την αρχή της επιδημίας έως και χθες να φτάνει τους 1.389.

Σε ό,τι αφορά τη χαρτογράφηση των νέων κρουσμάτων, τα 1.051 εντοπίζονται στην Αττική (εκ των οποίων τα 254 στον Κεντρικό Τομέα), τα 257 στη Θεσσαλονίκη και τα 102 στην Αχαΐα. Επιπλέον, ο ιός SARS-CoV-2 και οι μεταλλάξεις του κυκλοφορούν σε ακόμη 50 περιφερειακές ενότητες της χώρας με αποτέλεσμα το σύνολο του χάρτη της επικράτειας να είναι χρωματισμένο με «κόκκινο» ή «βαθύ κόκκινο».

Εν τω μεταξύ, οι νέοι θάνατοι ασθενών με Covid-19 είναι 35, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.632 θάνατοι. Το 95,7% είχε υποκείμενο νόσημα ή ηλικία 70 ετών και άνω.