Είναι λαϊκός εθνοπατέρας ο Θοδωρής Δρίτσας και ξέρει με βεβαιότητα τους φόβους του λαού. Γι’ αυτό ήταν κατηγορηματικός όταν δήλωσε ότι κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη 17Ν. Αν μου επιτρέπει να θεωρώ τον εαυτό μου μέρος του λαού, θα ήθελα να του επισημάνω πως ακόμη και στην πιο γκροτέσκα στιγμή των μελών της συγκεκριμένης οργάνωσης, όταν ο Χριστόδουλος Ξηρός είχε μακρύνει την μπούκλα του και την είχε βάψει ξανθό οξυζενί, είχα τρομοκρατηθεί. Αισθητικά.  

Τάξη

Η Θεανώ Φωτίου κατέρριψε το νεοδημοκρατικό επιχείρημα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φτωχοποίησε τη μεσαία τάξη. Οπως μας ενημέρωσε, εκείνοι βρήκαν «800.000 ανθρώπους να έχουν μετακομίσει από τα μεσαία στρώματα στα φτωχά. Με το τέλος του 2019 οι 600.000 είχαν επιστρέψει στα μεσαία». Θα της απαντήσω με Θεανώ Φωτίου του 2017, τότε που έλεγε ότι στη μεσαία τάξη ανήκουν όσοι είχαν ανώτατο ατομικό εισόδημα 7.500 ευρώ το 2015, ενώ ήταν από 11.500 μέχρι 16.000 το 2009. Μπράβο, γύρισαν εκεί που ρέει το χρήμα – 500 ευρώ τον μήνα περίπου.  

Βασανιστήριο

Ο Αγγελος Συρίγος συμφωνεί ότι η λύση στο θέμα Κουφοντίνα είναι η υποχρεωτική του σίτιση. Οπότε ο ΣΥΡΙΖΑ τον κατηγορεί πως θέλει να υποβάλει τον απεργό πείνας «στη λύση του βασανιστηρίου της υποχρεωτικής σίτισης». Απ’ ό,τι καταλαβαίνω, η Κουμουνδούρου τον προτιμά νεκρό παρά βασανισμένο. Γιατί «η ανθρώπινη ζωή σε ένα κράτος δικαίου», όπως έχει άλλωστε τονίσει κι ο αρχηγός του κόμματος, «αποτελεί ύψιστο αγαθό».

Κόστος

Σύμφωνα με έναν από τους κατεξοχήν αρμοδίους, τον Θόδωρο Σκυλακάκη, κάθε εβδομάδα αυστηρού λοκντάουν κοστίζει στην οικονομία κοντά στα 200 εκατ. ευρώ. Είναι μια ενδιαφέρουσα πληροφορία που αποκαλύπτει και τα βήματα που θα γίνουν για το άνοιγμα μετά την Καθαρά Δευτέρα. Για να το πω ξεκάθαρα: σε αυτή τη φάση κανείς δεν δίνει προτεραιότητα στα σχολεία έναντι του λιανεμπορίου. Το κόστος της τηλεκπαίδευσης στην ανάπτυξη των παιδιών, γνωστική και συναισθηματική, βαραίνει λιγότερο από το κόστος στα δημόσια ταμεία.