Ιδιαίτερα αυξημένο αριθμό κρουσμάτων ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ, καθώς άγγιξαν τα 1.176, παρότι παραδοσιακά τις Δευτέρες τα εργαστηριακά αποτελέσματα είναι σαφώς μειωμένα συγκριτικά με τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας, όταν διενεργούνται περισσότερα τεστ. Παράλληλα όμως καταγράφεται και μεγάλη αύξηση στον αριθμό των διασωληνωμένων, «δείκτης» που αποτυπώνει την πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία.

Είναι ενδεικτικό ότι σύμφωνα με τα στοιχεία των εργαζομένων στο ΕΣΥ (ΠΟΕΔΗΝ) χθες το μεσημέρι υπήρχαν μόλις 12 κενές κλίνες ΜΕΘ στην Αττική.

Εν τω μεταξύ σε δωρεά 18 φορητών κλινών Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στο Δημόσιο και στο Εθνικό Σύστημα Υγείας προχώρησε η Επιτροπή «Ελλάδα 2021», αποτελώντας το κεντρικό θέμα της χθεσινής τηλεδιάσκεψης υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με την Επιτροπή «Ελλάδα 2021», βασικός στόχος της είναι οι δράσεις και οι εκδηλώσεις για την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση να απηχούν τις ανάγκες και τις προσδοκίες της ελληνικής κοινωνίας και να αφήνουν, στο μέτρο του δυνατού, μια κληρονομιά για την επόμενη μέρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι 18 κλίνες που θα εγκατασταθούν στο νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου» Θεσσαλονίκης είναι κινητές, μπορούν δηλαδή να μετακινηθούν σε οικίσκους ή να μεταφερθούν σε ΜΕΘ άλλων νοσοκομείων εφόσον ανακύψει επείγουσα ανάγκη.