Οπως συνήθως συμβαίνει σε ντέρμπι Δικεφάλων, έτσι και το χθεσινό ήταν πολύ γεμάτο. Βέβαια, το 2-2 δεν ικανοποιεί ούτε τον ΠΑΟΚ ούτε την ΑΕΚ, αλλά μάλλον τον… Ολυμπιακό, καθόσον ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας έχει πλέον ξεκάθαρη υπεροχή. Και μεγάλο αέρα, είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Τι είδαμε στο σπουδαίο ραντεβού της Τούμπας; Το πόσο ποιοτικός εξτρέμ είναι ο Γκαρσία, αφού με μια ξεχωριστή του ενέργεια έδωσε ασίστ στο Σάκχοφ για το πρώτο γκολ της ΑΕΚ. Παράλληλα, διαπιστώθηκε η ανάγκη να αποκτήσει ξανά βασικό αριστερό μπακ ο ΠΑΟΚ μετά την πώληση του Γιαννούλη στη Νόριτς. Επιπρόσθετα, όλοι θυμήθηκαν ότι ο Βιεϊρίνια παραμένει κομβικός, είτε με προσωπικές ενέργειες είτε με γκολ, σε τέτοια σημαντικά παιχνίδια. Οσον αφορά στο γκολ της ισοφάρισης και το πώς αυτό προέκυψε, δεκτό ότι έγινε λάθος από τον Αθανασιάδη, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ήταν και το καλύτερο δυνατό το γύρισμα προς τα πίσω από τον Λάτσι της ΑΕΚ. Ενα σφάλμα που χρεώνεται σε δύο ποδοσφαιριστές, άλλος έχει μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης και άλλος  μικρότερο, σίγουρα όμως θα ήταν λάθος για την ΑΕΚ να σταθεί σε αυτό. Γιατί ο μεν γκολκίπερ έχει δείξει πως αξίζει να πάρει την ευκαιρία μέσω μιας σειράς αγώνων, ο δε νεαρός Σλοβένος επιβεβαιώνει πως έχει ταλέντο και δείχνει επένδυση για παρόν και μέλλον.

Το πώς θα διαχειριστούν οι δύο χθεσινοί μονομάχοι το αποτέλεσμα και τη νέα κατάσταση στον βαθμολογικό πίνακα, σύντομα θα φανεί. Αλλά επί της ουσίας, αυτό που διαφαίνεται είναι μια δυνατή μάχη για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης. ΑΕΚ, Αρης και ΠΑΟΚ έχουν πλέον δρόμο μπροστά τους, ενώ δεν πρέπει να ξεχνά κανείς και τον ιδιαίτερα φορμαρισμένο τούτη την εποχή Παναθηναϊκό του Μπόλονι.