Ολοκληρώθηκε χθες από την εταιρεία Οδικές Συγκοινωνίες (ΟΣΥ) ο διαγωνισμός χρηματοδοτικής μίσθωσης (Leasing) 300 αστικών λεωφορείων, προϋπολογισμού 30,24 εκατ. ευρώ, που προορίζονται να καλύψουν τις συγκοινωνιακές ανάγκες της Αθήνας.

Προσωρινοί ανάδοχοι, μετά την αξιολόγηση των προσφορών, αναδείχθηκαν τρεις από τους τέσσερις συμμετέχοντες στον διαγωνισμό. Πρόκειται για τον όμιλο Σαρακάκη, το Μεσογειακό Κέντρο Φορτηγού και Λεωφορείου (συμφερόντων Παπαδάκη) και την Εθνική Leasing. Η τέταρτη κοινοπραξία συμφερόντων Μαρούλη και συνεργαζόμενων εταιρειών τέθηκε εκτός διαγωνισμού, λόγω μη κάλυψης ορισμένων τεχνικών προδιαγραφών.

Η ΟΣΥ καταθέτει σήμερα στο Ελεγκτικό Συνέδριο, για τον κατά νόμο προσυμβατικό έλεγχο, την απόφασή της και τις σχετικές συμβάσεις.

Σημειώνεται ότι ο διαγωνισμός για τα 300 λεωφορεία αφορούσε 210 τυπικά 12μετρα αστικά και 90 αρθρωτά 18μετρα λεωφορεία. Για τα τελευταία προσφέρθηκαν συνολικά από τους συμμετέχοντες μόνο 50 μονάδες και έτσι τα υπόλοιπα 40 αρθρωτά τυπικά κηρύχθηκαν «άγονα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα προς μίσθωση αστικά λεωφορεία θα διατεθούν: Από τον όμιλο Σαρακάκη 59 δωδεκάμετρα, από τον όμιλο Παπαδάκη 106 δωδεκάμετρα και 40 αρθρωτά και από την Εθνική Leasing 78 δωδεκάμετρα και 10 αρθρωτά.

Το μηνιαίο μίσθωμα, μετά τις εκπτώσεις που προσέφεραν οι διαγωνιζόμενοι, κυμαίνεται από 2.500 έως 2.700 ευρώ περίπου για τα 12μετρα λεωφορεία και από 2.740 έως 2.800 ευρώ για τα αρθρωτά. Ολα τα λεωφορεία είναι μοντέλα του 2010 και μετά.