Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα το ξέρουν καλά. Αν απεργήσουν, θα κρατηθεί μέρος του μισθού τους, που αντιστοιχεί στον χρόνο της απεργίας τους. Στην ΟΛΜΕ κάτι τέτοιο φαίνεται τους είναι άγνωστο. Γι’ αυτό και εξεπλάγησαν όταν η Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής ζητά με εγκύκλιο από τους διευθυντές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να κόψει μέρος των αποδοχών τους σε όσους αρνούνται την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα σχολεία που βρίσκονται σε κατάληψη.

Ο συνδικαλισμός που, οχυρωμένος στο προνόμιο της μονιμότητας το οποίο προσφέρεται στους δημόσιους υπαλλήλους, επιμένει να αρνείται την πραγματικότητα στην εκπαίδευση και, κυρίως, αρνείται να προσαρμοστεί στις καινοτομίες που προσφέρει η τεχνολογία και προτιμά να κρύβεται πίσω από μαθητές που περισσότερο από ένα μήνα ουσιαστικά κάνουν κοπάνα από το μάθημα, πόνεσε στο μόνο πράγμα που τον συγκινεί: στην αμοιβή για την εργασία που (δεν) παρέχει. Και καλεί τους καθηγητές να απαντήσουν με εξώδικα. Χωρίς να τους ενδιαφέρει η σύγκρισή τους με τον κόσμο της εργασίας, που όχι μόνο αξιολογείται καθημερινά, αλλά και ξέρει να αναλαμβάνει το κόστος των όποιων διεκδικήσεών του. Συμπαράσταση λαέ, μεν, αλλά…

Τώρα όμως ξέρουν στο υπουργείο Παιδείας. Στον δρόμο προς τη θέσπιση ουσιαστικής διαδικασίας αξιολόγησης, ας τους ταράξουν στη νομιμότητα.