Πόσοι άνθρωποι θα απαντούσαν σωστά στην ερώτηση για το πότε ξεκινά η Basket League; Αν ρωτούσαμε 100 ανθρώπους πόσοι απ’ αυτούς θα γνώριζαν ότι σήμερα έχει τζάμπολ; Η εκτίμηση που υπάρχει. Ούτε το 1/3. Το ελληνικό πρωτάθλημα μπάσκετ ξεκινά σήμερα, οι ομάδες μπαίνουν στα παρκέ, ωστόσο η αίγλη του μοιάζει να έχει χαθεί προ πολλού. Με όλα αυτά που συνέβησαν όλους τους προηγούμενους μήνες, με το «απότομο» τέλος που δόθηκε εξαιτίας του κορωνοϊού, με το βλέμμα περισσότερο στραμμένο στις εκλογές της ΕΟΚ παρά στα μεταγραφικά/αγωνιστικά, το μπάσκετ μοιάζει να περνάει τις πιο «αδιάφορες» μέρες του. Και το πρωτάθλημα που ξεκινά αποτελεί – ένα ακόμα – ταξίδι στο άγνωστο.

 Η απουσία του Ολυμπιακού εξακολουθεί να διατηρεί το προϊόν σε χαμηλά επίπεδα ελκυστικότητας. Και μαζί με αυτό να μειώνει και τα έσοδα. Από χορηγούς και τηλεοπτικά. Κακά τα ψέματα: αν ένας από τους μεγαλύτερους συλλόγους της χώρας δεν λαμβάνει μέρος σε μια διοργάνωση, τότε μειώνεται το ενδιαφέρον. Κι όταν συμβαίνουν πράγματα που ουδεμία σχέση έχουν με τη διατήρηση του καλού κλίματος, τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα.

 Παράδειγμα; Η επιστροφή του διαιτητή Αναστόπουλου που έγινε γνωστή μεσοβδόμαδα. Και προκάλεσε – όπως ήταν λογικό – πολλές αντιδράσεις. Προκάλεσε ως ένα βαθμό και το κοινό αίσθημα. Πρόκειται για τον διαιτητή που φέρει μεγάλη ευθύνη για την αποχώρηση του Ολυμπιακού από την Basket League. Αρα και της στέρησης αρκετών πηγών εσόδων για τη διοργάνωση εν γένει.

 Το ενδιαφέρον στρέφεται στον αγωνιστικό τομέα πια. Και τα ερωτήματα; Πολλά. Θα μπορέσει η ΑΕΚ να φανεί ανταγωνιστική και να διεκδικήσει το πρωτάθλημα; Θα συνεχίσει ο Προμηθέας να αποτελεί ομάδα που θα κρυφοκοιτάζει ακόμα ψηλότερα; Θα δείξει το Περιστέρι την εικόνα που έδειξε στο πρόσφατο Σούπερ Καπ; Θα αναγεννηθούν οι ομάδες της Θεσσαλονίκης ώστε να ανεβάσουν τον ανταγωνισμό και μαζί και το ενδιαφέρον; Αν οι απαντήσεις είναι «ναι», τότε υπάρχει ελπίδα να δούμε… κανονικό μπάσκετ.