Εσοδα 918 εκατ. ευρώ το β' τρίμηνο του έτους, μειωμένα κατά 3% λόγω της επίδρασης της πανδημίας σε ορισμένες κατηγορίες, ανακοίνωσε ο ΟΤΕ. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ομίλου που δόθηκαν στη δημοσιότητα κατά το πρώτο τρίμηνο σημειώθηκε μεταξύ άλλων αύξηση προσαρμοσμένου EBITDA κατά 0,8% λόγω δραστικής μείωσης των λειτουργικών εξόδων.

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο Οργανισμός, αναφέρει πως στην Ελλάδα κατεγράφη μείωση εσόδων 3,8%, καθώς το lockdown οδήγησε σε μείωση των εσόδων από υπηρεσίες κινητής κατά 8,8%, ενώ τα έσοδα από υπηρεσίες λιανικής σταθερής μειώθηκαν κατά 0,9% και το προσαρμοσμένο EBITDA κατά 1,7%.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα β' τριμήνου του 2020, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, Mιχάλης Τσαμάζ, ανέφερε: «Το β' τρίμηνο της χρονιάς φέρει τα σημάδια της πανδημίας, η οποία, όπως αναμενόταν, έχει επηρεάσει σημαντικά ορισμένες γραμμές εσόδων. Οι δραστικοί περιορισμοί στις μετακινήσεις επηρεάζουν τα έσοδα, τόσο άμεσα λόγω χαμηλότερης κίνησης roaming, όσο και έμμεσα λόγω του αντικτύπου σε πολλές επιχειρήσεις που εξαρτώνται από τον τουρισμό και από πελάτες που παρέμειναν στα σπίτια. Ως αποτέλεσμα, τα έσοδα από υπηρεσίες κινητής και συνδρομητικής τηλεόρασης επηρεάστηκαν αρνητικά. Σταθήκαμε δίπλα στους πελάτες μας που επηρεάστηκαν από την κρίση, με ενέργειες αλληλεγγύης και υποστήριξης, αλλά και διατηρώντας ψηλά το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών, στα σπίτια και στους χώρους εργασίας. Ευχαριστώ κάθε μέλος της οικογένειας του Ομίλου ΟΤΕ για τη σκληρή δουλειά, αλλά και την αυταπάρνηση που επέδειξαν, όλη αυτή τη δύσκολη περίοδο».

Ο Μιχάλης Τσαμάζ πρόσθεσε: «Τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Ρουμανία, με μέτρα πρόληψης που υποστηρίζουν την ανάκαμψη των λειτουργιών μας, εργαζόμαστε εντατικά για να περιορίσουμε τη μείωση εσόδων στο ελάχιστο και να μετριάσουμε την επίδραση στην κερδοφορία, ενώ παράλληλα διατηρούμε και εντατικοποιούμε τις επενδύσεις μας στον ψηφιακό μετασχηματισμό. Παραμένουμε σταθεροί στη δέσμευσή μας για την πολιτική αμοιβών των μετόχων που έχουμε επικοινωνήσει».