Η Αλ Σαντ ανακοίνωσε χθες την ανανέωση της συνεργασίας της με τον Τσάβι για έναν ακόμα χρόνο βάζοντας τέλος στη φημολογία πως ο Καταλανός θα είναι ο νέος προπονητής της Μπαρτσελόνα τη νέα σεζόν.

Μετά και την τελευταία εξέλιξη είναι πλέον προφανές πως ο Τσάβι περιμένει τη διεξαγωγή των εκλογών της Μπαρτσελόνα το καλοκαίρι του 2021 για να εμφανιστεί στο πλευρό του υποψήφιου για την προεδρία Βίκτορ Φοντ. «Ο Τσάβι θα είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του αθλητικού μας πρότζεκτ για τα επόμενα δέκα χρόνια. Εργαζόμαστε με την ιδέα πως θα είναι ο προπονητής μας», δήλωσε πρόσφατα ο Φοντ.

Στο μεταξύ την επίσκεψη των αξιωματικών της υπηρεσίας για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος της καταλανικής αστυνομίας, της γνωστής Mossos, δέχτηκε η Μπαρτσελόνα την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι αξιωματικοί που ερευνούν το Barcagate ζήτησαν από τους Μπλαουγκράνα στοιχεία για τα συμβόλαια με την εταιρεία Ι3 Ventures, η οποία κατηγορείται πως δημιούργησε ψεύτικους λογαριασμούς στα social media για να ασκεί κριτική στους παίκτες της Μπαρτσελόνα και να προστατεύει τη φήμη του προέδρου Μπαρτομέου ενόψει των εκλογών του 2021.  

Οπως σημειώνει η καταλανικός Τύπος, το σύνηθες σε τέτοιες περιπτώσεις είναι να πηγαίνει ο ίδιος ο δικαστής να συλλέγει πληροφορίες, ωστόσο αυτή τη φορά προτίμησε να στείλει τους αξιωματικούς της Mossos.

Οι άνδρες της αστυνομίας ζήτησαν πληροφορίες για τα συμβόλαια, το τίμημα που κατέβαλε γι’ αυτά η Μπάρτσα αλλά και λεπτομέρειες για τον τρόπο που λειτουργεί σε τέτοιες συνεργασίες.

Η Mossos αναζητά στοιχεία για κακοδιαχείριση και συμφωνίες για υπερτιμολογημένες υπηρεσίες με την I3. Προς το παρόν δεν έχει ασκηθεί δίωξη, ωστόσο είναι πιθανό τις επόμενες ημέρες να κληθεί εκπρόσωπος της Μπάρτσα να καταθέσει.

Οι πονοκέφαλοι για τους Καταλανούς δεν σταματούν εδώ. Πληροφορίες του Τύπου ανέφεραν πως ο Μέσι σκέφτεται πλέον πολύ σοβαρά να φύγει από την Μπαρτσελόνα το καλοκαίρι του 2021 που λήγει το συμβόλαιό του. Δεν είναι η πρώτη φορά βέβαια που διαρρέονται παρόμοιες φήμες και πάντοτε διαψεύδονται. Προκαλούν όμως σχεδόν πάντα αναταραχή στο εσωτερικό της Μπαρτσελόνα.