Κομμάτι – κομμάτι αποκαλύπτεται ένα δυσώδες παζλ που έχει στο κέντρο του τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και όψεις των πρακτικών της. Οι νέες αποκαλύψεις του επιχειρηματία κ. Καλογρίτσα φανερώνουν ένα σχέδιο χειραγώγησης και ελέγχου των ΜΜΕ. Περισσότερο όμως φανερώνουν ένα σχέδιο κατά της Δημοκρατίας και μεθόδους που νομίζαμε πως είχαν μείνει πίσω, στο μακρινό παρελθόν.

Το σκότος όμως είναι διαρκές και οι βόμβες που πέφτουν στην αυλή του ΣΥΡΙΖΑ απαιτούν απαντήσεις, διερεύνηση, φως. Διότι δεν είναι μόνον η στοχοποίηση αντιπάλων ή η χειραγώγηση με σκοπό ένα νέο φίλιο για την τότε κυβέρνηση τοπίο. Είναι οι βόμβες που πέφτουν στον πυρήνα της δημοκρατίας και του πολιτικού συστήματος που έχουμε καταφέρει να διαμορφώσουμε μεταπολιτευτικά. Η αυτονομία Πολιτικής και Οικονομίας και η λειτουργία των θεσμών είναι προϋποθέσεις και στον βαθμό που αυτά έχουν διαρραγεί έστω και κατά τις ημέρες προηγούμενης διακυβέρνησης θα πρέπει να εξετασθούν.

Το θέμα δε, είναι βαθύτερο και από την εμπλοκή ενός ή δύο πρώην υπουργών αλλά αγγίζει τον πρώην πρωθυπουργό που θα ήταν τουλάχιστον αφελές να πιστεύει κάποιος πως όλες αυτές οι μεθοδεύσεις γίνονταν κάτω από τη μύτη του.

Σήμερα όσο ποτέ, η υπόθεση με την κασέτα Μιωνή, οι αποκαλύψεις Καλογρίτσα, αλλά και μια σειρά γεγονότων που συνδέονται με αυτά αφήνουν έκθετη την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ που ταχέως οφείλει να δώσει εξηγήσεις και χωρίς να εντάσσει τις απαντήσεις της σε μια πολιτική αντιπαράθεση που συσκοτίζει τις ρίζες του προβλήματος.