Την αντίθεσή τους στον σχεδιασμό του υπουργείου Υποδομών, να παραχωρήσει μέσω ΣΔΙΤ τη διαχείριση, τη λειτουργία και τη συντήρηση του εξωτερικού υδροδοτικού δημοσίου δικτύου (αυτού δηλαδή πριν παραλάβει το νερό η ΕΥΔΑΠ), εξέφρασε χθες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η Ομοσπονδία Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ Ηλίας Κορλός υποστήριξε, μεταξύ άλλων, πως μια πιθανή εκχώρηση μέσω ΣΔΙΤ θα επιφέρει αύξηση στην τιμή του νερού, τόσο για ιδιώτες όσο και για αγρότες. Οπως είπε, ο εργολάβος θα πιέζει συνεχώς για μεγαλύτερη τιμή στο αδιύλιστο, προκειμένου να αυξήσει το κέρδος του. Κατά τον ίδιο, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα οι μεν αγρότες να πληρώνουν ακριβότερα το αδιύλιστο νερό και η εταιρεία να επιδιώξει να μετακυλίσει το επιπλέον κόστος – επειδή η ΕΥΔΑΠ ΑΕ είναι μετοχοποιημένη και οι μέτοχοι πιέζουν για μεγαλύτερη κερδοφορία.

Την ίδια ώρα, από το υπουργείο Υποδομών ξεκαθαρίζουν πως το νερό δεν ιδιωτικοποιείται και πως ήταν, είναι και θα είναι δημόσιο αγαθό. Μάλιστα, υποστηρίζουν πως δεν θα ακριβύνει η τιμή του νερού.