Την εποχή του κορωνοϊού οι καταστάσεις στο ποδόσφαιρο έχουν αλλάξει και οι ομάδες προτιμούν να μείνουν στην ασφάλεια, αντί να κάνουν κινήσεις με ρίσκο.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η απόφαση του Αρη να συνεχίσει και την επόμενη χρονιά με τον Μίκαελ Ενινγκ στον πάγκο. Αυτό ακριβώς δηλαδή που έκαναν νωρίτερα ο Ολυμπιακός με τον Πέδρο Μαρτίνς, αλλά και η ΑΕΚ με τον Μάσιμο Καρέρα. Προπονητές που έχουν δείξει δείγματα της δουλειάς τους. Ο Αρης θα μπει στα πλέι οφ με την προοπτική της συμμετοχής στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν, ενώ είναι ήδη στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Αυτό που εκκρεμεί είναι ο δεύτερος αγώνας με την ΑΕΚ, στο Κλεάνθης Βικελίδης. Ο Ενινγκ έχει μεταθέσει όλες τις αλλαγές για τη νέα χρονιά. Ηδη έχει κάνει τις εισηγήσεις του για τις θέσεις στις οποίες η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση και ελπίζει ότι τελικά θα αρθεί η η απαγόρευση μεταγραφών που έχει επιβάλει η FIFA, ώστε να γίνουν ελεύθερα οι κινήσεις που πρέπει. Την ίδια εμπιστοσύνη προς τους Μαρτίνς και Καρέρα έχουν και οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ. Ο Ολυμπιακός με τον Μαρτίνς είναι πολύ κοντά στην επιστροφή στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου, ενώ είναι και στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου. Χώρια το εξαιρετικό ποδόσφαιρο που παράγει και την εντυπωσιακή ευρωπαϊκή πορεία.

Ο Καρέρα έχει καταφέρει σε μικρό χρονικό διάστημα να αλλάξει προς το καλύτερο την αγωνιστική εικόνα της ΑΕΚ, η οποία θα αρχίσει την προσπάθεια στα πλέι οφ με στόχο τη δεύτερη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Παράλληλα είναι και αυτή στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΟΥΠΗΣ