Εδώ και μερικές εβδομάδες η Σάρα Κούπερ έγινε διάσημη στις ΗΠΑ. Η 30χρονη, γεννημένη στην Τζαμάικα, ηθοποιός άρχισε να υποδύεται τον πρόεδρο Τραμπ σε σύντομα βιντεάκια στην εφαρμογή TikTok με μεγάλη επιτυχία. Το μυστικό της; Παίρνει τις πιο ακραίες εμφανίσεις και δηλώσεις του αμερικανού προέδρου και τον μιμείται σε όλα – εκφράσεις, ύφος, στόμφο.

Ολα ξεκίνησαν με την ενημέρωση των δημοσιογράφων που έγινε στις 23 Απριλίου στον Λευκό Οίκο, στη διάρκεια της οποίας ο Ντόναλντ Τραμπ επαίνεσε την αποτελεσματικότητα των απολυμαντικών και των υπέρυθρων ακτίνων στη μάχη εναντίον του COVID-19, λέγοντας ότι θα ήθελε να τις εφαρμόσει στο ανθρώπινο σώμα. Η Σάρα Κούπερ χρησιμοποίησε τα ακριβή του λόγια σε ένα βιντεάκι 49 δευτερολέπτων όπου υποδυόταν και τον πρόεδρο και έναν μάρτυρα απρόθυμο να γίνει πειραματόζωο των ιδεών του Τραμπ.

Διάσημοι κωμικοί όπως ο Τζέρι Σάινφελντ, μετρ του stand-up comedy, αμέσως επαίνεσαν τον αυτοσχεδιασμό της. «Τι φοβερό ταλέντο!» έγραψε ο ηθοποιός Μαρκ Χάμιλ. «Τόσο απίστευτη όσο και το γεγονός πως αυτές τις φοβερές βλακείες τις είπε ο πρόεδρος της χώρας». Εκτοτε η Σάρα Κούπερ δεν σταμάτησε. Και την περασμένη Δευτέρα αναπαρέστησε την άλλη περίεργη δήλωση του προέδρου ότι παίρνει «προληπτικά» υδροξυχλωροκίνη με εξίσου εντυπωσιακή ακρίβεια και κωμικό ταλέντο.

Η αλήθεια είναι πως ο Τραμπ έχει δώσει πολύ υλικό σε κωμικούς τόσο με το πομπώδες ύφος και τις συχνές εκρήξεις του όσο και με τις ακραίες δηλώσεις του. Οι εμμονές του, η χρήση του τρίτου προσώπου όταν μιλάει για τον εαυτό του και τα παιδιάστικα ξεσπάσματά του σατιρίζονται σε πολλά τηλεοπτικά προγράμματα και στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης. Η Σάρα Κούπερ μέχρι τώρα είχε εκδώσει βιβλία και έγραφε σε blogs, γελώντας με τον παραλογισμό της καθημερινότητας. Τώρα που η ακρότητα έχει εγκατασταθεί στον Λευκό Οίκο, ποιος μπορεί να τη σταματήσει από μια λαμπρή καριέρα;