Μειωμένες οι πωλήσεις αυτοκινήτων στη Γαλλία

Κατά 72% μειώθηκαν οι πωλήσεις των καινούργιων αυτοκινήτων στη Γαλλία τον Μάρτιο, μετά το κλείσιμο των αντιπροσωπειών αυτοκινήτων λόγω του κορωνοϊού. Παράγοντες της αγοράς προβλέπουν ότι οι πωλήσεις στην Ευρώπη θα μειωθούν έως και 20% για το 2020, σε σχέση με το 2019, ανάλογα με το πόσο θα διαρκέσουν τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας και κλεισίματος των αντιπροσωπειών.

Μεγάλες… εκπτώσεις στο ΑΕΠ προβλέπει τώρα η Δανία

Δραστικά περιέκοψε τις προβλέψεις της για την πορεία του ΑΕΠ της χώρας το τρέχον έτος η κεντρική τράπεζα της Δανίας, προβλέποντας μεγάλη ύφεση καθώς η οικονομία έχει παγώσει λόγω του κορωνοϊού. Το ΑΕΠ της Δανίας αναμένεται πλέον να συρρικνωθεί κατά 3% έως και 10%, σύμφωνα με τις νέες προβλέψεις της κεντρικής τράπεζας.

Απώλειες εσόδων $6 δισ. από εξαγωγές έχει το Μπανγκλαντές

Το Μπανγκλαντές αναμένεται ότι θα χάσει εξαγωγικά έσοδα περίπου 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά το τρέχον οικονομικό έτος, μετά τις ακυρώσεις των παραγγελιών από μερικές από τις μεγαλύτερες εμπορικές εταιρείες παγκοσμίως. Το Μπανγκλαντές είναι η δεύτερη χώρα παγκοσμίως μετά την Κίνα στην παραγωγή ενδυμάτων. Οι ακυρώσεις παραγγελιών αυξάνονται καθημερινά και θέτουν σε κίνδυνο εκατομμύρια θέσεις εργασίας.

Αλμα στις πωλήσεις λιανικής στη Γερμανία

Η πανδημία έφερε άλμα στις πωλήσεις λιανικής στη Γερμανία επειδή τα νοικοκυριά έτρεξαν να στοκάρουν προϊόντα. Τον Φεβρουάριο σε ετήσια βάση οι πωλήσεις λιανικής αυξήθηκαν κατά 6,4% σε προσαρμοσμένη βάση, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για αύξηση 1,5%. Η αύξηση ήταν ιδιαίτερα ισχυρή στα τρόφιμα, στα ποτά και στον καπνό, όπου τα έσοδα διαμορφώθηκαν κατά 7,8% υψηλότερα από ό,τι τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους. Τα σουπερμάρκετ ήταν οι κύριοι ωφελημένοι.