ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Οριο 100 χλμ./ώρα στην Ολλανδία

Οι Ολλανδοί, διά στόματος του πρωθυπουργού τους Μαρκ Ρουτ, είχαν ανακοινώσει στα τέλη του 2019 ότι το ανώτατο όριο ταχύτητας στη χώρα τους θα μειωθεί σε 100 χλμ./ώρα. Και όπως φαίνεται το εφάρμοσαν ήδη! Ο λόγος ήταν αποκλειστικά οικολογικός: Με αυτόν τον τρόπο θα συμβάλουν στη μείωση της ρύπανσης. Και αυτό είναι ένα από τα δεκάδες μέτρα που αποσκοπούν στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα. Να σημειωθεί ότι η Ολλανδία είναι στο στόχαστρο της ΕΕ επειδή έχει υπερβεί κατά πολύ το όριο για τις εκπομπές ρύπων και συγκεκριμένα του μονοξειδίου του άνθρακα.

BMW: Επένδυση 30 δισ. για έρευνες

Ο πρόεδρος του ΔΣ της BMW, Ολιβερ Ζίπσε, ανέφερε ότι ο βαυαρικός όμιλος επιθυμεί έως το 2025 να έχει επενδύσει πάνω από 30 δισ. ευρώ στον τομέα έρευνας και εξέλιξης. Μάλιστα, επεσήμανε ότι η εξέλιξη της αυτοκίνησης εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από το πόσο κάποιος θα επενδύσει στην τεχνολογία, προσθέτοντας: «Οι εταιρείες εκείνες που θα καταφέρουν να αναπτύξουν και να συνδυάσουν εξίσου hardware (εξοπλισμό) και software (λογισμικό) θα διαμορφώσουν το μέλλον της αυτοκίνησης. Από αυτή την άποψη, αναμφισβήτητα, οδηγούμε τις εξελίξεις».

Ενα εκατομμύριο ηλεκτρικά έως το 2021

Η BMW διαθέτει ήδη ένα πολύ επιτυχημένο ηλεκτρικό μοντέλο. Είναι το ί3, για το οποίο η ζήτηση αυξήθηκε για έκτη συνεχή φορά. Επίσης, ήδη διαθέτει το αμιγώς ηλεκτρικό Mini, μοντέλο που παράγεται στο εργοστάσιο της Οξφόρδης (Ηνωμένο Βασίλειο). Αν όλα τελειώσουν με το καλό και σύντομα (όσον αφορά την πανδημία) η βαυαρική φίρμα στοχεύει έως τα τέλη του 2021 να έχει στους δρόμους πάνω από ένα εκατομμύριο οχήματα με πλήρως ηλεκτρικά ή plug-in υβριδικά συστήματα κίνησης. Σε αυτό το στάδιο, το BMW Group θα προσφέρει πέντε πλήρως ηλεκτρικά οχήματα παραγωγής.