Ενέδρα σε αστυνομικούς με παραπλανητικό τηλεφώνημα έστησαν χθες τα ξημερώματα κουκουλοφόροι έξω από τη Νομική Σχολή Αθηνών και τους επιτέθηκαν αιφνιδιαστικά με μολότοφ. Πρόκειται για τη δεύτερη σφοδρή επίθεση που εξαπολύουν νεαροί σε λιγότερο από δύο εικοσιτετράωρα, καθώς είχαν προηγηθεί επεισόδια έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο. Οι χθεσινές συγκρούσεις έξω από τη Νομική ξέσπασαν στις 3.30 τα ξημερώματα. Λίγη ώρα πριν το κέντρο της Αμεσης Δράσης είχε δεχθεί μια κλήση ότι γίνονταν σοβαρά επεισόδια στην οδό Ακαδημίας 50 και ότι άγνωστοι προκαλούσαν φθορές. Μόλις έφθασαν αστυνομικοί στο σημείο, έπεσαν στην παγίδα. Νεαροί βγήκαν από τη Νομική και άρχισαν να εκτοξεύουν μολότοφ και καδρόνια.

Για ώρα η περιοχή είχε μετατραπεί σε πεδίο μάχης καθώς οι δράστες επιχείρησαν να πυρπολήσουν κάδους απορριμμάτων για να στήσουν οδοφράγματα. Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επέμβασης έγιναν έξι προσαγωγές υπόπτων που στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ανησυχία στις Αρχές προκαλεί το δεύτερο μέσα σε λίγες ημέρες επεισόδιο με δράστες κουκουλοφόρους. Είχε προηγηθεί, το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής, επίθεση με καδρόνια σε αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο με τραυματισμούς αστυνομικών.