Μετά το ράλι ανόδου που σημειώνουν τους τελευταίους μήνες οι τιμές πώλησης και τα ενοίκια των διαμερισμάτων, την ανηφόρα έχουν αρχίσει να παίρνουν οι τιμές και τα μισθώματα των γραφείων και των καταστημάτων, με τη μεγαλύτερη αύξηση να εντοπίζεται στα καταστήματα υψηλών προδιαγραφών. Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, το πρώτο εξάμηνο του 2019 οι ονομαστικές τιμές γραφειακών χώρων υψηλών προδιαγραφών για το σύνολο της χώρας αυξήθηκαν κατά 2,2% σε σχέση με το δεύτερο εξάμηνο του 2018. Στην Αθήνα οι τιμές σημειώνουν αύξηση 2%, στη Θεσσαλονίκη οριακή αύξηση κατά 0,1% και στην υπόλοιπη Ελλάδα κατά 2,9%. Το 2018 ο μέσος ετήσιος ρυθμός αύξησης των τιμών γραφείων υψηλών προδιαγραφών διαμορφώθηκε στο 7,2% για το σύνολο της χώρας, ποσοστό που ανεβαίνει στο 9% για την Αθήνα.

Tο πρώτο εξάμηνο του έτους, τα ενοίκια των γραφείων για το σύνολο της χώρας αυξήθηκαν κατά 2,4%, ενώ το 2018 τα μισθώματα των γραφείων αυξήθηκαν με μέσο ετήσιο ρυθμό 2%.

Οι τιμές καταστημάτων υψηλών προδιαγραφών αυξήθηκαν 4,2% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2018. Στη Αθήνα οι τιμές των καταστημάτων αυξήθηκαν κατά 4,6%, 5,6% στη Θεσσαλονίκη και 3% στην υπόλοιπη Ελλάδα. Το 2018 ο μέσος ετήσιος ρυθμός αύξησης των τιμών καταστημάτων υψηλών προδιαγραφών διαμορφώθηκε σε 4,3% για το σύνολο της χώρας, ενώ οι αντίστοιχοι ρυθμοί αύξησης των τιμών ήταν 7,4% για την Αθήνα, 0,3% για τη Θεσσαλονίκη και 0,9% για την υπόλοιπη Ελλάδα.

Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019 τα ενοίκια των καταστημάτων για το σύνολο της χώρας αυξήθηκαν κατά 1,1%.