Οπως ενημέρωσε τους συναδέλφους της πήγε στην ΑΣΟΕΕ για να – sic – διασφαλίσει την ασφάλεια και τη ζωή των φοιτητών. Και μετά την είπε και στους συμπολιτευόμενους βουλευτές. «Αυτό πρέπει να κάνετε κι εσείς κι όχι να πυροδοτείτε κύκλους έντασης και αυταρχισμούς». Μικρή και μάλλον ασήμαντη για τη Θεανώ Φωτίου λεπτομέρεια: Το πανεπιστημιακό άσυλο έχει καταργηθεί με νόμο του κράτους. Είθισται να σεβόμαστε τους νόμους είτε μας αρέσουν, είτε δεν μας αρέσουν.

Τράπεζες

Για να έχει, είπε ο Νίκος Κοτζιάς, μέλλον η Κεντροαριστερά πρέπει να απαντήσει σε τέσσερα ερωτήματα. Το δεύτερο είναι «ποιος είναι ο αντίπαλος και ποιες οι συμμαχίες». Κι εξήγησε «ο αντίπαλος ξεκινά από τον πυρήνα του συστήματος, είναι οι τέσσερις συστημικές τράπεζες, η Τράπεζα της Ελλάδος και δέκα οικογένειες ολιγαρχίας». Μάλιστα. Ξεχνά μάλλον πως η ΤτΕ είναι εποπτικός μηχανισμός της Φρανκφούρτης. Και ότι ύστερα από τόσες ανακεφαλαιοποιήσεις οι τραπεζίτες ελέγχονται από τον SSM. Τίποτα, άρα, δεν είναι όπως παλιά.

Φράχτης

Φοβάται ο Νικήτας Κακλαμάνης ότι αν συνεχιστεί η παρούσα κατάσταση «το Μεταναστευτικό/Προσφυγικό θα γίνουν οι Πρέσπες της ΝΔ». Εχει και λύσεις πάντως, όπως να φτιαχτεί πάλι φράχτης στον Εβρο γιατί υπήρξε ανασταλτικός παράγοντας. Να του φρεσκάρω λίγο τη μνήμη. Οταν το κόμμα του πανηγύριζε για τον φράχτη ως κυβέρνηση έπαιρνε χαμηλά ποσοστά στις εκλογές. Για την ακρίβεια ο χάρτης είχε βαφτεί ροζ.

Αποζημίωση

Ο Παύλος Πολάκης καταδικάστηκε για συκοφαντική δυσφήμηση της Βίκυς Σταμάτη. Πρέπει να της καταβάλει αποζημίωση 2.000 ευρώ για ένα υβριστικό ποστάρισμα. Συν 500 ευρώ για τα δικαστικά έξοδα. Θα προσπεράσω την επισήμανση του δικαστηρίου ότι «σε καμία περίπτωση δεν συνάδουν οι εκφράσεις του και ο τρόπος διατύπωσής τους κατά το ύφος τους με τον δημόσιο λόγο με τον οποίο πρέπει να εκφράζεται δημοσίως ένας πολιτικός». Θα πω απλά ότι οι μαγκιές πληρώνονται. Κυριολεκτικά.