Πρόσωπα με συγκεκριμένο θεσμικό ρόλο την περίοδο που βρίσκονταν σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες για τη Novartis, στα οποία έχει αναφερθεί ονομαστικά στην κατάθεσή του ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής, καλούνται να καταθέσουν ως μάρτυρες στον Αρειο Πάγο, στο πλαίσιο των ερευνών για τους δικονομικούς χειρισμούς στην πολύκροτη αυτή υπόθεση.

Η «σκυτάλη» των καταθέσεων πέρασε χθες στην τέως επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου, η οποία, σύμφωνα με όσα έχει καταθέσει ο Ιωάννης Αγγελής,  συμμετείχε σε συσκέψεις στο υπουργείο Δικαιοσύνης μαζί με τον τέως υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου και την τότε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, όπου είχε συμφωνηθεί η απομάκρυνση της Ελένης Τουλουπάκη από τη θέση της για να σταματήσει η επιρροή του «Ρασπούτιν» στο πρόσωπό της.

Η Μαρία Παπασπύρου, πάντως, φέρεται ότι αρνήθηκε ότι συμμετείχε στην επίμαχη σύσκεψη, ενώ δεν έκανε καμία αναφορά σε πολιτικά πρόσωπα.

Και ενώ η έρευνα που διενεργείται από τους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή και Λάμπρο Σοφουλάκη συνεχίζεται με καταθέσεις μαρτύρων, χθες το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας απέρριψε το αίτημα που είχε υποβάλει ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος για εξαίρεση της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη.

Οι δικαστές, ακολουθώντας την εισαγγελική πρόταση, απέρριψαν το αίτημα του Λοβέρδου κρίνοντας ότι δεν συντρέχουν λόγοι μεροληψίας για την Τουλουπάκη.