Εφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Αν. Ποταμιάνος (φωτογραφία), ένας εκ των θεμελιωτών της επιβατηγού ναυτιλίας και κρουαζιέρας στην Ελλάδα.

Γεννήθηκε το 1926 και ήταν γόνος εφοπλιστικής οικογένειας που καταγόταν από την Πύλαρο της Κεφαλονιάς και η οποία δραστηριοποιήθηκε ενεργά στις αρχές του 19ου αιώνα στα υπό βρετανική κατοχή Επτάνησα. Ο Γιώργος Ποταμιάνος από μικρή ηλικία παρακολουθούσε τις δραστηριότητες του πατέρα του Αναστάσιου Ποταμιάνου.Ο τελευταίος ήταν εκ των συνεχιστών της επιβατηγού ναυτιλίας της οικογένειας που θεμελίωσε ο Γεώργιος Ποταμιάνος, πατέρας του Αναστάσιου.

«Ηπειρωτική». Αδελφός του Γιώργου είναι ο Ανδρέας Ποταμιάνος, ο οποίος έχει τιμηθεί με τη θέση του επίτιμου προέδρου της Ενωσης Εφοπλιστών Επιβατηγών Πλοίων.  Η εταιρεία Ηπειρωτική ιδρύθηκε από τον πατέρα τους Αναστάσιο το 1919, ενώ την περίοδο 1950-1957 ξεκίνησαν δειλά δειλά τις κρουαζιέρες στα ελληνικά νησιά, που τότε τις ονόμαζαν  περιηγητικούς πλόες από τον Πειραιά.

Μετά το 1969 αυτές οι κρουαζιέρες επεκτάθηκαν και στη γραμμή της Ιταλίας και αργότερα έφτασαν στην Καραϊβική και στην Αλάσκα, όπου ήταν το πρώτο κρουαζιερόπλοιο που έκανε κρουαζιέρα στην παγωμένη χώρα.

Το αποκορύφωμα της προσπάθειας τους ήταν όταν συνεταιρίστηκαν με την Carnival Cruises το 1994 αλλά και με τη SUN Line, με την επωνυμία Royal Olympic Cruises, στην οποία από το 1999 συμμετείχε και η Louis Cruise για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ο Γιώργος Ποταμιάνος, εκτός από το ενδιαφέρον του για την οικογενειακή επιχείρηση που διηύθυνε μαζί με τον αδελφό του Ανδρέα, είχε προσφέρει πάρα πολλά κατά τη διάρκεια της Κατοχής και είχε φυλακιστεί από τους Ιταλούς. Είχε επίσης πλούσια φιλανθρωπική δράση.