Παραδέχθηκε και εκείνος, σαν τον Νίκο Βούτση, πως δεν ήταν και έτοιμοι. Κατά τη γνώμη του Στέλιου Κούλογλου, «το 2014 δεν έπρεπε να υπάρχει εκβιασμός των πολιτικών εξελίξεων και προεδρικές εκλογές το 2015. Επρεπε ο Σαμαράς να κάνει όλη τη βρώμικη δουλειά». Είναι μια ανάλυση με την οποία συμφωνώ. Κι αν ήταν έξυπνοι θα το είχαν καταλάβει από τότε. Τους έφαγε, όμως, η βουλιμία τους για την εξουσία.

Μαθηματικά

«Με την πρόταση του κ. Μητσοτάκη ουσιαστικά επιχειρούν να περιορίσουν την αξία, τη βαρύτητα της ψήφου των Ελληνίδων και των Ελλήνων που είναι μόνιμοι κάτοικοι της χώρας» απεφάνθη στα σόσιαλ μίντια ο Γιάννης Ραγκούσης. Αλήθεια; Οι 350.000 ψήφοι των Ελλήνων του εξωτερικού θα το κατορθώσουν αυτό; Θα αλλοιώσουν το εκλογικό αποτέλεσμα; Μάλλον νομίζει ότι απευθύνεται σε μαθηματικά αναλφάβητους το νέο πουλέν του Τσίπρα.

Εμπειρία

Ηταν μια εκπομπή με καλεσμένους τον συριζαίο Νάσο Αθανασίου και τον γαλάζιο Γιάννη Καλλιάνο. Και κατέληξαν να μετράνε ποιος την έχει μεγαλύτερη την τηλεοπτική εμπειρία – με τον δεύτερο να επικαλείται τις εργατοώρες που έγραψε λέγοντας τον καιρό. Εγώ θα πω απλά πως κάποια στιγμή το εκλογικό σώμα πρέπει να ξανασκεφτεί αυτή την τάση του να στέλνει στο βουλευτήριο όποιον βλέπει στη μικρή οθόνη.

Σχέση

Στις αρχές του άλλου μήνα, Παύλος Γερουλάνος, Νίκος Βούτσης και Νίκος Κοτζιάς θα είναι ομιλητές στην ίδια εκδήλωση. Ηδη, λέει, οι συριζαίοι σκέφτονται πως η καλή σχέση Γερουλάνου – Κοτζιά θα μπορούσε να τους φανεί χρήσιμη στην άλωση του ΚΙΝΑΛ. Θα συνιστούσα μικρό καλάθι στους συντρόφους. Οχι τίποτα άλλο, απλά δεν είμαι σίγουρος ότι ο Κοτζιάς έχει ξεχάσει τον τρόπο που του φέρθηκαν.