Κλιμακώνουν τις αντιδράσεις ομάδες αναρχικών με επίκεντρο τα Εξάρχεια, όπως φανερώνει το σφοδρό και οργανωμένο μπαράζ επιθέσεων που εξαπέλυσαν χθες μετά τα μεσάνυχτα, με στόχο γραφεία τοπικών οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας και υποκαταστήματα τραπεζών.

Οι επιδρομές έγιναν συντονισμένα, μετείχαν αρκετά άτομα, τα οποία χωρισμένα σε πυρήνες χτύπησαν σε διαφορετικά σημεία της Αθήνας, σε μεγάλη ακτίνα. Επιθέσεις με πέτρες και άλλα αντικείμενα έγιναν στη Γλυφάδα, στον Αλιμο, στην Κυψέλη, στον Βύρωνα, στον Αγιο Δημήτριο, στην Ηλιούπολη και στον Αγιο Ελευθέριο. Συνολικά οι ομάδες κρούσης εξαπέλυσαν μέσα σε περίπου 25 λεπτά οκτώ επιθέσεις, εκ των οποίων οι πέντε σε γραφεία της Νέας Δημοκρατίας. Από την Αστυνομία έγιναν 25 προσαγωγές (έξι από τη Γλυφάδα, εννιά από τον Αλιμο και δέκα από την Κυψέλη).

Οι επιδρομές, σύμφωνα με εκτιμήσεις αρμοδίων της ΕΛ.ΑΣ., αποτελούν «απάντηση» στις πρόσφατες αστυνομικές επιχειρήσεις στα Εξάρχεια. Εκφράζουν δε έντονες ανησυχίες τόσο για αύξηση των επιθέσεων αλλά και για ακόμα πιο δυναμικές επιχειρήσεις.