Από τη φωτεινή πλευρά του φεγγαριού στη σκοτεινή, που θα ξαναγίνει φωτεινή…

Μέσα σε μια εβδομάδα ο Γιάννης Αθηναίου τα είδε όλα, πρώτα τα καλά και εν συνεχεία τα άσχημα, για να αντιληφθεί το παγκοίνως γνωστό: η ζωή είναι γεμάτη ανατροπές…

Την προπερασμένη Κυριακή ο 31χρονος γκαρντ υπέγραψε συμβόλαιο στον Παναθηναϊκό, την Παρασκευή (μετά τον τραυματισμό τού Σλούκα) φάνηκε να καβατζώνει μια θέση στη δωδεκάδα και έπειτα από 48 ώρες είδε την τύχη να του γυρίζει την πλάτη με τη ρήξη πρόσθιου χιαστού που υπέστη μετά από μόλις 18 δευτερόλεπτα στο ματς με τη Σερβία.

Η σκηνή υπήρξε όντως σοκαριστική για τον διεθνή γκαρντ ο οποίος στις 24 Νοεμβρίου είχε ανοίξει τον δρόμο προς την Κίνα με εκείνο το αλήστου μνήμης τρίποντο που πέτυχε τριάμισι δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη της παράτασης στο θρίλερ με τη Βρετανία στο Λέστερ, γράφοντας το 92-94, για να ακολουθήσει μια βολή του Βαγγέλη Μαργαρίτη για το 92-95.

«Ετσι μετριέται η αγάπη»

Συνοδοιπόροι του εκείνο το βράδυ ήταν οι δυο παίκτες που ανέλαβαν το βαρύ φορτίο να τον σηκώσουν προχθές το βράδυ από το παρκέ και να τον κουβαλήσουν στο ιατρείο του ΟΑΚΑ για τα περαιτέρω: ο Γιάννης Μπουρούσης και ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος. Μάλιστα ο αρχηγός του Περιστερίου, ο οποίος έχει υποστεί (μεταξύ άλλων δεινών) δύο φορές ρήξη πρόσθιου χιαστού, προέβη σε μια πολύ συγκινητική ανάρτηση στο facebook, δημοσιεύοντας τη φωτογραφία τους και γράφοντας μεταξύ άλλων τα εξής: «Θα προτιμούσα να σε κουβαλάω έτσι για να σε πετάξω σε μια πισίνα, ρε αδερφέ, αλλά η ζωή τελικά είναι φτιαγμένη με δυσκολίες. Ολοι θα σου πουν να μείνεις δυνατός, γιατί απλά έτσι τους έχεις μάθει!!. Δεν είναι likes και καρδούλες η ζωή, ούτε μετριέται έτσι η αγάπη, και εσύ έχεις αρκετή γι’ αυτό το άθλημα».