Πέρασαν κάποιες εβδομάδες από τότε που ο ΠΑΟΚ έπεισε τον Αμπελ Φερέιρα να κρατήσει το τιμόνι της ομάδας. Εως χθες δεν γνωρίζαμε πολλά για τον τεχνικό. Αλλά η ΠΑΕ φρόντισε να τον παρουσιάσει και να μάθει το ευρύ κοινό τη φιλοσοφία του προπονητή.

«Θα είναι ο πυλώνας γύρω από τον οποίο θα κινηθεί ο ΠΑΟΚ τα προσεχή χρόνια. Ηταν μια γενναία απόφασή του. Εδειξε να είναι ξεκάθαρος. Οταν η διοίκηση αποφάσισε για τον Φερέιρα, δεν το έκανε για το όνομα, αλλά είχε να κάνει με τον τρόπο προσέγγισης του ποδοσφαίρου. Είναι ένας άνθρωπος για να αναδείξει ό,τι καλύτερο έχει ο σύλλογος. Δεν ήμασταν προετοιμασμένοι για ό,τι έγινε με τον Λουτσέσκου, αντιδράσαμε όμως και μέσα σε 72 ώρες είχαμε προπονητή», είπε ο τεχνικός διευθυντής Μάριο Μπράνκο, παρουσιάζοντας τον νέο τεχνικό του ΠΑΟΚ.

Οταν πήρε τον λόγο ο Φερέιρα, τα πράγματα έδειξαν να γίνονται πιο απλά, αναφορικά με το τι ακριβώς ζητεί ο κόουτς.

«Οι στόχοι μου με αυτούς του ΠΑΟΚ συμβαδίζουν. Θέλουμε να δώσουμε το στίγμα μας όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ είναι ο πρώτος στόχος. Προετοιμαζόμαστε γι’ αυτόν και γνωρίζουμε ότι υπάρχει αυξημένο επίπεδο δυσκολίας. Θέλουμε να γράψουμε ιστορία από τις πρώτες ημέρες που είμαστε εδώ. Είναι, βέβαια, αλήθεια ότι δεν είμαι μάγος. Δίνω τα πάντα για να φτιάξω μια ανταγωνιστική ομάδα. Η στρατηγική και η προσέγγιση σχετικά με τα παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας θα εξαρτηθεί από τους ποδοσφαιριστές που θα διαθέτουμε εκείνη τη στιγμή», υπογράμμισε αρχικά ο Φερέιρα, φανερώνοντας πως ξεκάθαρα επιθυμεί την πρόκριση στους ομίλους της χρυσοποίκιλτης διοργάνωσης.

«Αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους πέτυχαν αυτό που κατάφερε ο ΠΑΟΚ την περασμένη σεζόν. Το πιο δύσκολο δεν είναι να νικάς, αλλά να νικάς συνεχόμενα. Πιστεύω στη δουλειά μου και δέχθηκα την πρόκληση. Αυτό ήταν να οδηγήσω την ομάδα στην ελίτ του ποδοσφαίρου. Πρέπει να ξεπεράσουμε τα όριά μας. Εχω βγει από τη ζώνη της οικειότητας, το ίδιο έχει κάνει και η ομάδα. Ενωμένοι θα είμαστε πολύ δυνατοί», πρόσθεσε.

Σε αρμονία με τη διοίκηση

Αλλά δεν ήταν μόνον αυτά: «Είμαστε σε αρμονία με τη διοίκηση για τους ποδοσφαιριστές που θέλουμε. Το πιο σημαντικό είναι να γίνουν μεταγραφές που θα προσθέσουν ποιότητα. Μετά την προετοιμασία στην Ολλανδία θα ληφθούν αποφάσεις. Θέλω να συνεχίσω να δίνω ευκαιρίες στους παίκτες για να μου δείξουν πόσο πολύ θέλουν να είναι μέλη αυτού του φιλόδοξου πρότζεκτ του ΠΑΟΚ. Δεν έχω ένα σύστημα που ακολουθώ τυφλά. Κάποιες φορές παίζαμε κάτι σαν 4-4-2 που βέβαια μεταλλάσσεται αρκετά σε σχέση με το αν η ομάδα έχει την μπάλα ή όχι. Κάνω δοκιμές, αισθάνομαι άνετα, όπως και οι παίκτες. Οσο για τον κόσμο, γνωρίζω ότι είναι απαιτητικός και το μόνο που θέλω είναι να συνεχίσει να στηρίζει την ομάδα».

Μίλησε και για τους Πορτογάλους που θα αντιμετωπίσει αλλά και για τα νέα παιδιά της ομάδας: «Είναι κάτι που συμβαίνει. Οταν έχεις το θάρρος να αναλαμβάνεις ρίσκα, αργά ή γρήγορα θα έρθει η επιτυχία. Αυτό που με έφερε εδώ είναι αυτό που θα συνεχίσει να με παρακινεί και τις επόμενες σεζόν. Σέβομαι τη δουλειά των συμπατριωτών μου και περιμένω να τους αντιμετωπίσω μέσα στο γήπεδο γιατί εκεί κρίνονται τα πάντα. Για τους νέους παίκτες, μπορώ να πω ότι θα παραμείνουν οι Μιχαηλίδης, Τσιγγάρας και Γαϊτανίδης. Πάντα θέλω να έχω μίξη στις ηλικίες. Πρέπει να έχουμε παίκτες έμπειρους που θα στηρίξουν τους νέους».