Ούτε Greece, ούτε Hellas (με τον κίνδυνο κιόλας να παραποιηθεί στο γαλλικό helàs που σημαίνει αλίμονο) θα γράφουν οι καινούργιες φανέλες της Εθνικής ομάδας μπάσκετ…

Σε αυτές δεσπόζει η ακραιφνώς ελληνική ταυτότητα, το όνομα ΕΛΛΑΣ, ενώ το σκούρο μπλε χρώμα και η γενικότερη εμφάνιση παραπέμπουν τρόπον τινά στις στολές τις οποίες φορούσε η «επίσημη Αγαπημένη» σε κάποια ματς του θριαμβευτικού Ευρωμπάσκετ του 1987.

Καλοφόρετες και τυχερές να ‘ναι!

Μπάσκετ και σουβλάκι!

Εξάγουμε και εισάγουμε μπάσκετ, αλλά πουλάμε και σουβλάκι το δίχως άλλο! Ετυχε λοιπόν με διαφορά ολίγων ωρών το παραδοσιακότερο και διασημότερο ανά τον κόσμο ελληνικό έδεσμα να γνωρίσει πιένες εκείθεν του Ατλαντικού: στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου το τίμησαν δεόντως ο μεν Γιάννης Αντετοκούνμπο στην κυριολεξία, η δε Γουίτνεϊ Φριντέτ στη φαντασία της, η οποία λίαν συντόμως θα γίνει πραγματικότητα!

Ο MVP του ΝΒΑ το δοκίμασε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη, με αφορμή την παρουσίαση του παπουτσιού του και μάλιστα εκεί στήθηκε ένα κανονικό Souvlaki truck! Την ίδια στιγμή η σύζυγος του αμερικανού γκαρντ φανέρωνε την (γαστριμαργική) ανυπομονησία της  δηλώνοντας στο Instagram ότι είναι έτοιμη για λίγο γύρο!

Μπα, για πολύ γύρο την κόβω τη μαντάμ!

Με οδηγό τον Στέφανο

Η Ελλάδα μπορεί να λάβει μέρος στο ATP Cup, μία νέα διοργάνωση, την οποία θα φιλοξενήσει η Αυστραλία (Σίδνεϊ, Μπρισμπέιν και Περθ) στο διάστημα 3-12 Ιανουαρίου 2020.

Για να προκριθεί μία χώρα, χρειάζεται το λιγότερο δύο αθλητές που θα έχουν πόντους ATP και η χώρα μας εκτός από τον Στέφανο Τσιτσιπά, έχει και τον  Μιχάλη Περβολαράκη, ο οποίος πήρε επτά πόντους από την πρόσφατη συμμετοχή του στο Challenger της Γουινέτκα. Αυτή τη στιγμή, η Ελλάδα είναι στην έβδομη θέση της κατάταξης, ωστόσο απομένουν ακόμα δύο μήνες μέχρι τη λήξη της προθεσμίας για τη συμμετοχή. Στο ATP Cup, θα λάβουν μέρος συνολικά 24 χώρες, από τις οποίες οι 18 θα εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους τον Σεπτέμβριο και οι υπόλοιπες έξι, δύο μήνες αργότερα.    

Στη μνήμη

του «φιλόσοφου»

Πέρασε κιόλας ένας χρόνος από τότε που έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Αναστασάτος, αλλά η μνήμη του «φιλόσοφου» του ελληνικού μπάσκετ παραμένει ανεξίτηλη…

Οι συγγενείς, οι φίλοι και οι πλείστοι όσοι σπουδαίοι παίκτες τους οποίους κοούτσαρε στην καριέρα του θα συγκεντρωθούν για να θυμηθούν τις στιγμές που έζησαν μαζί του και να ανάψουν ένα κεράκι στη μνήμη του, την Κυριακή, 21 Ιουλίου, στις 10:30 στην εκκλησία του κοιμητηρίου του Παπάγου.

Πάμε πλατεία!

Από Αγρινίου άρξασθαι το γαϊτανάκι καλά κρατεί! Προχθές εγκαινιάσθηκε στην πόλη της Αιτωλοακαρνανίας το «Road Show» της Οργανωτικής Επιτροπής των ΙΙ Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων που θα διεξαχθούν στην Πάτρα από τις 25 έως τις 31 Αυγούστου, με στόχο την ενημέρωση του κοινού και την προβολή και εξάπλωσή τους σε όλη την ευρύτερη περιοχή.

Αυτό το… σουλάτσο περιλαμβάνει επισκέψεις με ειδικά διαμορφωμένο αυτοκίνητο που σταθμεύει στις κεντρικές πλατείες κάθε πόλης και εγκατάσταση περιπτέρων από τα οποία διανέμεται ενημερωτικό υλικό, ενώ παράλληλα πραγματοποιείται έκθεση φωτογραφίας και προβάλλονται βίντεο με στιγμιότυπα από τα αθλήματα.

Χθες το «Road Show» έκανε στάση στη Ναύπακτο, ενώ ακολουθούν κατά σειρά και επί καθημερινής βάσεως επισκέψεις στην Πρέβεζα, στην Αρτα, στα Γιάννενα και στην Κόρινθο. Το πρόγραμμα θα συνεχισθεί μέχρι και τις 31 Ιουλίου, με στόχο να καλυφθεί ένα ευρύ γεωγραφικό φάσμα.