Βρισκόμαστε εν τω μέσω μιας σύντομης, αλλά ιδιαίτερα πυκνής και έντονης προεκλογικής περιόδου που οδηγεί στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου. Στο μικρό χρονικό διάστημα που απομένει, προσπαθούμε όλοι – κόμματα, υποψήφιοι, δραστηριοποιημένοι πολίτες – να καταθέσουμε τα επιχειρήματά μας, να κάνουμε γνωστές τις θέσεις μας για το αύριο της χώρας. Προσπαθούμε όλοι να απευθυνθούμε στους πολίτες και να τους πείσουμε να μας επιλέξουν με το βλέμμα σε ένα πιο ελπιδοφόρο αύριο.

Ολοι; Δυστυχώς όχι όλοι. Ο απερχόμενος Πρωθυπουργός, και ολόκληρος ο μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ, αντί να προβάλλουν τις όποιες θέσεις τους, επικεντρώνονται στη διασπορά ψεμάτων για το πρόγραμμα της ΝΔ. Και δεν μιλάμε απλώς για ανακρίβειες και παρανοήσεις. Μιλάμε για μια ξεκάθαρη εκστρατεία διαστρέβλωσης θέσεων, διακίνησης μονταρισμένων βίντεο και συρραμμένων δηλώσεων. Μια καμπάνια με ωμά ψέματα, που υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών.

Από την πρώτη μέρα της επίσημης προεκλογικής περιόδου, από τη φιέστα του Μεγάρου Μουσικής με τα σκαμπό, και ενώ το ζητούμενο της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη τετραετία, το μόνο που ακούσαμε από τον Πρωθυπουργό και την παρέα του, ήταν το «τι πρέπει να αποφύγουμε». Ηταν η υιοθέτηση – από τα πιο επίσημα χείλη – συνολικά της εκστρατείας λάσπης και ψεμάτων. Από τότε όλα τα έχουμε ακούσει: παραμύθια περί δήθεν επταήμερης εργασίας, περί κατάργησης του οκτάωρου, τη γνωστή καραμέλα περί απολύσεων στο Δημόσιο. Ακούσαμε μέχρι και για τον βασανισμό της χελώνας για χάρη του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τη ΝΔ ότι το πρόγραμμά της αποτελεί αντιγραφή του σχεδίου του ΔΝΤ. Αυτοί που όχι απλώς δεν έδιωξαν όπως κόμπαζαν, αλλά ανανέωσαν την παρουσία του ΔΝΤ στην Ελλάδα δύο φορές – το 2015 με το τρίτο (αχρείαστο) Μνημόνιο και ξανά το 2018 με το άτυπο τέταρτο Μνημόνιο – τολμούν να χρεώνουν στη ΝΔ «πρόγραμμα ΔΝΤ». Με το ίδιο θράσος μιλούν για αντιλαϊκή ατζέντα της ΝΔ αυτοί που έκοψαν το ΕΚΑΣ και γονάτισαν τους πολίτες στους φόρους. Μιλούν για τον «κίνδυνο επιστροφής της Δεξιάς» αυτοί που κυβέρνησαν τέσσερα χρόνια χέρι-χέρι με τους ΑΝΕΛ και τώρα τους ενσωματώνουν στα ψηφοδέλτιά τους. Τολμούν και μιλούν για ανάπτυξη και μείωση της ανεργίας αυτοί που μεταβίβασαν το σύνολο της δημόσιας περιουσίας στο Υπερταμείο για τον επόμενο αιώνα, κρατώντας παράλληλα κολλημένες επενδύσεις όπως το Ελληνικό, που θα δημιουργήσουν δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Ευτυχώς οι έλληνες πολίτες δεν έχουν μνήμη χρυσόψαρου. Και έχουν πολλά να θυμούνται από τον κ. Τσίπρα. Τις «αυταπάτες» του 2015 που κόστισαν επιπλέον €100 δισ., την καταιγίδα των φόρων, τις στρατιές των μετακλητών, τη διάλυση της παιδείας και τη ρετσινιά της αριστείας, την ντροπή της Ειδομένης και της Μόριας, τον ξεπεσμό της δημόσιας υγείας, το φτηνό ξεπούλημα της Μακεδονίας, τους εναγκαλισμούς με τρομοκράτες την ώρα που οι πολίτες ζουν στην ανασφάλεια.

Ολα αυτά και τόσα άλλα, δεν είναι fake news. Είναι τα έργα και οι ημέρες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Μιας περιόδου που τελειώνει στις 7 Ιουλίου. Οι πολίτες θα δώσουν απάντηση στον ανέξοδο λαϊκισμό και στην ξαναζεσταμένη κινδυνολογία. Οι Ελληνες δεν θέλουν άλλες περιπέτειες, δεν πείθονται πια από μεγάλα λόγια και κενά συνθήματα. Χρειάζονται να νιώσουν δημιουργικοί σε μια χώρα που τους προσφέρει νέες και καλά αμειβόμενες δουλειές. Απαιτούν να αισθάνονται ασφαλείς σε ένα κράτος που καταπολεμά την ανομία. Χρειάζονται να σηκώσουν το κεφάλι και να μπορούν να ονειρεύονται για τους ίδιους και τα παιδιά τους. Γι’ αυτό θα δώσουν ισχυρή εντολή διακυβέρνησης στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.