Τελικά βρήκε τα χρήματα η ΛΑΡΚΟ και κατέβαλε την πρώτη εκ των δύο δόσεων που όφειλε στη ΔΕΗ, αποφεύγοντας τη διακοπή ηλεκτροδότησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κρατική ζημιογόνος βιομηχανία παραγωγής νικελίου κατέβαλε προχθές την Παρασκευή τις οφειλές του Μαρτίου που ανέρχονται σε 2,5 εκατ. ευρώ, ενώ μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή 28 του μηνός αναμένεται να καταβάλει και τα άλλα 2,5 εκατ. ευρώ που έχει τιμολογήσει η ΔΕΗ και αφορούν οφειλές του Απριλίου.

Υπενθυμίζεται ότι η ΛΑΡΚΟ χρωστά στη δημόσια εταιρεία ηλεκτρισμού 310 εκατ. ευρώ από απλήρωτους λογαριασμούς ρεύματος αποτελώντας ουσιαστικά τον υπ’ αριθμόν ένα μεγάλο οφειλέτη.

Η νικελοβιομηχανία που είναι βουτηγμένη στις ζημιές και τα χρέη, τον περασμένο Φεβρουάριο είχε δεχτεί και υπογράψει σύμβαση διακανονισμού των οφειλών της προς τη ΔΕΗ. Πριν από αυτή τη συμφωνία είχε προηγηθεί στάση πληρωμών από την επιχείρηση της Λάρυμνας, με αποτέλεσμα η δημόσια εταιρεία ηλεκτρισμού να την προειδοποιήσει με τη διακοπή της προμήθειας ρεύματος.

Ανάλογο σκηνικό παρουσιάστηκε και στις 11 Ιουλίου, με τη ΔΕΗ να αποστέλλει επιστολή προειδοποίησης προς τη βιομηχανία νικελίου για άρση της εκπροσώπησής της, δηλαδή με διακοπή ρεύματος. Η ΛΑΡΚΟ απαντούσε με μακρινά χρονοδιαγράμματα καταβολής των οφειλών της, τα οποία έφταναν μάλιστα μέχρι και την Κυριακή των εκλογών.

Τελικά, όπως φαίνεται, μετά τις νέες αυστηρές προειδοποιήσεις της διοίκησης της εταιρείας ηλεκτρισμού η ΛΑΡΚΟ βρήκε τα χρήματα και ξεκίνησε την καταβολή των χρωστούμενων διακανονισμένων της χρεών.