Η εντολή που δόθηκε από τον πειραϊκό λαό στον συνδυασμό μας ΠΕΙΡΑΙΑ ΝΙΚΗΤΗ στις εκλογές του 2014, ήταν το «διαβατήριο» για να συνεχίσουμε στον δρόμο που χαράξαμε και να διατηρήσουμε τον πολυσυλλεκτικό και ανεξάρτητο χαρακτήρα της προσπάθειάς μας.

Η αγάπη και η εμπιστοσύνη που έδειξαν οι πολίτες του Πειραιά στον δήμαρχο μας κ. Μώραλη και τον ηγέτη του Ολυμπιακού κ. Βαγγέλη Μαρινάκη έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα! Οτι ο Πειραιάς ήθελε και μπορούσε να βγει από το τέλμα των τελευταίων δεκαετιών.

Ο ενωτικός χαρακτήρας του συνδυασμού αποτελεί εγγύηση για την υλοποίηση του έργου που ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια και δεν είναι άλλο από το να κάνουμε τον Πειραιά, νικητή σε όλα τα επίπεδα, χωρίς να στηριζόμαστε επίσημα από τα κόμματα αλλά από τους πολίτες όλων των πολιτικών και ιδεολογικών αποχρώσεων. Με ανοιχτούς ορίζοντες και χωρίς διακρίσεις, δημιουργούμε έναν ισχυρό Δήμο, υψηλών προσδοκιών και απαιτήσεων. Μία πόλη ανθρώπινη. Μία πόλη να ζεις και όχι απλά να κατοικείς. Μία Πόλη Νικητή.

Φιλοδοξία μου, εάν εκλεγώ, είναι η παρουσία μου στον Δήμο Πειραιά να ταυτιστεί με μια τετραετία σημαντικών αλλαγών στην ποιότητα της ζωής, στην εικόνα και στη λειτουργία της πόλης μας. Οι σπουδές μου ως Δρ. Πολιτικός Μηχανικός και η επαγγελματική μου εμπειρία και ενασχόληση μου δίνουν τη δυνατότητα να συμβάλω δυναμικά στο όραμα του Πειραιά Νικητή, με προτάσεις για την υλοποίηση τεχνικών έργων που κρίνονται τόσο απαραίτητα στον Δήμο Πειραιά.

Είναι αναγκαίο να κάνουμε το βήμα προς τα εμπρός ολοκληρώνοντας την αλλαγή που ξεκίνησε στην πόλη μας πριν από πέντε χρόνια. Οι δημότες του Πειραιά αξίζει να εμπιστευθούν πρόσωπα που έχουν τη θέληση και τη δύναμη να προσφέρουν, απορρίπτοντας την ανεπάρκεια, τη στασιμότητα, τις φρούδες ελπίδες για ένα αβέβαιο μέλλον. Αξίζει να έχουν στο πλευρό τους εξέχουσες προσωπικότητες σαν τον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, που με δυναμικές παρεμβάσεις συμβάλλουν καθοριστικά στην πρόοδο της πόλης. Αξίζει να εμπιστευθούν το ήθος, την αξιοσύνη, τα εχέγγυα εργατικότητας, απορρίπτοντας τη μικροπολιτική, τον παλαιοκομματισμό, την κόπωση της εξουσίας. Γιατί αξίζει τελικά να εμπιστευθούν ένα δήμαρχο για όλους, δίπλα τους, σε ένα δημαρχείο με ανοικτές και όχι κλειστές πόρτες για τους πολίτες.

Στον Πειραιά μας, δεν περισσεύει κανείς. Στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε στο έπακρο το πολύτιμο έμψυχο δυναμικό όλων των δημοτικών παρατάξεων, που μπορεί να συμβάλει στη μεταμόρφωση και αναζωογόνηση της πόλης μας. Στόχος μας δεν είναι να ΑΠΑΞΙΩΣΟΥΜΕ, να ΚΑΤΑΚΡΙΝΟΥΜΕ και να ΑΠΟΡΡΙΨΟΥΜΕ. Στόχος μας είναι να ΣΥΝΘΕΣΟΥΜΕ, να ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΜΕ, να ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ.

Ελάτε όλοι μαζί να συνεχίσουμε μαζί την προσπάθεια ώστε να κάνουμε ένα ακόμη βήμα μπροστά για τον Πειραιά μας. Ελάτε όλοι μαζί να δώσουμε την ενωτική μάχη. Να θέσουμε τα θεμέλια για να πετύχουμε σε όσα πιστέψαμε, σε όσα σχεδιάσαμε. Για έναν Πειραιά Νικητή!

Ο Μύρων Σπιθάκης είναι πολιτικός μηχανικός και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Πειραιά Νικητή