Είμαι η Σμαράγδα Γλου.

Γεννήθηκα, μεγαλώνω και κατοικώ στον Πειραιά όπως όλη μου η οικογένεια εδώ και τρεις γενεές. Ασχολούμαι επιχειρηματικά με την εταιρική ένδυση και την εστίαση. Είμαι κι εγώ ένα από τα παιδιά του Πειραιά. Είμαι νέα, 26 χρόνων και έχω άλλες τρεις αδελφές τη Μαρία, τη Ζήνα και τη Σταματίνα. Γονείς μου είναι ο Ακης και η Μελίνα Γλου.

Ο Πειραιάς μας, όπως και γενικότερα η κάθε πόλη, αντιμετωπίζει θέματα καθημερινότητας. Προσωπικά πιστεύω πως όλα αντιμετωπίζονται. Σήμερα ένα από τα σοβαρά θέματα του Πειραιά μας είναι το κυκλοφοριακό, που όμως με την ολοκλήρωση των έργων του metro και του tram θα εξομαλυνθεί η κατάσταση, ώστε να δει η δημοτική αρχή ποια πρέπει είναι η καθοριστική λύση.

Δεδομένο είναι ότι ο Πειραιάς μας χρειάζεται χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων. Πρέπει, λοιπόν, να δημιουργηθούν δημοτικά parking, κάρτες στάθμευσης και λευκές λωρίδες για τους μόνιμους κατοίκους.

Επίσης η αξιοποίηση κτηρίων – φαντασμάτων για τα οποία ο Δήμαρχός μας έχει προτείνει λύσεις αξιοποίησης, θα προσφέρουν στον Δήμο σημαντικά έσοδα.

Είμαστε ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Μεσογείου και σαν πόλη δεν θεωρώ πως το εκμεταλλευόμαστε, όπως θα έπρεπε. Οι τουρίστες που φτάνουν στο λιμάνι μας κατά κύριο λόγο μέσω κρουαζιέρων είναι εκατοντάδες!

Πρέπει λοιπόν αντί να φεύγουν κατευθείαν για το κέντρο της Αθήνας να κινούνται και να ξεναγούνται στην πόλη μας. Ο Πειραιάς μας είναι από μόνος του ένα διαμάντι, ένας τουριστικός προορισμός που ενδιαφέρον όλοι έχουμε να τον αναδείξουμε.

Το γεγονός ότι ο Πειραιας μας κηρύχθηκε αρχαιολογικός χώρος με ομόφωνη απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου λειτουργεί αποτρεπτικά για επενδύσεις είτε από επαγγελματίες – επιχειρηματίες είτε από ιδιώτες και γεννάει ανασφάλεια στο σύνολο των δημοτών. Είναι γνωστό ότι υπάρχουν αρχαία ευρήματα στον Πειραιά.

Για παράδειγμα, γεννήθηκα στην Πειραϊκή στην Ακτή Θεμιστοκλέους και τα παιδικά μου χρόνια όλα τα παιδιά της γειτονιάς παίζαμε στα τείχη του Θεμιστοκλέους. Ο Πειραιάς σέβεται τα μνημεία του αλλά παράλληλα πρέπει να αναπτύσσεται εμπορικά, πολιτιστικά, οικονομικά και οικοδομικά. Δεν πρέπει, λοιπόν, να χάσουμε την ευκαιρία της ανάπτυξης και επιτυχία θα είναι να προσαρμόσουμε τους αρχαιολογικούς χώρους στη νέα επενδυτική και χωροταξική πραγματικότητα του Πειραιά.

Ολοκληρώνοντας, εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους συνυποψηφίους μου! Στόχος όλων μας είναι να βοηθήσουμε τον Δήμαρχο μας, Γιάννη Μώραλη, να κάνει τον Πειραιά την πρώτη πόλη στην Ελλάδα.

Η Σμαράγδα Γλου είναι επιχειρηματίας και υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον Πειραιά Νικητή