Ας υποθέσουμε ότι το στομάχι σας γουργουρίζει και θέλετε να φάτε κάτι. Μπροστά σας υπάρχουν δύο πιάτα. Το ένα είναι μ’ ένα λαχταριστό χάμπουργκερ με ζεστές πατάτες τηγανιτές και το άλλο με φρεσκοβρασμένα λαχανικά μ’ ένα κομμάτι ψητή άπαχη γαλοπούλα. Τι από τα δύο θα προτιμούσατε; Αν το χέρι σας πάει προς το χάμπουργκερ, συγχαρητήρια! Μόλις αφαιρέσατε κάποιες εβδομάδες, αν όχι μήνες από τη ζωή σας! Οσο κι αν αυτή η υποθετική κατάσταση μοιάζει λίγο μακάβρια, στην πραγματικότητα μπορεί να είναι αληθινή, ένα μόνο στιγμιότυπο από την καθημερινή μας ζωή. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, το φαγητό που βάζει κάποιος στο πιάτο του παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην πιθανότητα να φύγει από πρόωρο θάνατο.

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Είστε συνδρομητής; Συνδεθείτε

Ή εγγραφείτε

Αν θέλετε να δείτε την πλήρη έκδοση θα πρέπει να είστε συνδρομητής. Αποκτήστε σήμερα μία συνδρομή κάνοντας κλικ εδώ