Τον θυμόμαστε για τον εκρηκτικό και ασυμβίβαστο χαρακτήρα του, που τελικά του στοίχισε και την καριέρα του, όχι μόνο στον ΠΑΟΚ αλλά γενικότερα και στο μπάσκετ. Ο λόγος για τον άλλοτε τεχνικό του Δικεφάλου, αλλά και του Παγκρατίου, Τζόνι Νιούμαν,  που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 68 ετών. Στο μακρινό 1988 σε αγώνα του ΠΑΟΚ στο Βελιγράδι με τον Ερυθρό Αστέρα, επιτέθηκε στον ιταλό ρέφερι Γκρόσι και τον ξάπλωσε στο έδαφος για τις αποφάσεις του κόντρα στην ομάδα του που τελικά μηδενίστηκε, ενώ ο ίδιος μπήκε σε καραντίνα για μια διετία και δεν ξανακούστηκε,  κοουτσάροντας μεταξύ άλλων (και εκτός του Παγκρατίου) σε Λίβανο, Κουβέιτ, Ιαπωνία, Ρουμανία και Κύπρο.

Κομπλέ η Ανατολή

Μετά τους Σέλτικς και τους Μπακς που πέτυχαν το sweep και ετοιμάζονται να φάνε τα… μουστάκια τους στους ημιτελικούς της Ανατολής, άλλες τρεις ομάδες εξασφάλισαν χθες την πρόκρισή τους στον δεύτερο γύρο των πλέι οφ του ΝΒΑ, με σχεδόν συνοπτικές διαδικασίες… Στον άλλο ημιτελικό της Ανατολής, λοιπόν, θα βρεθούν ενώπιος ενωπίω οι Ράπτορς και οι Σίξερς, που πέτυχαν το 4-1 επί των Μάτζικ και των Νετς αντιστοίχως. Στην αντίπερα όχθη της Δύσης προκρίθηκαν ήδη οι Μπλέιζερς που θα αντιμετωπίσουν τον νικητή Νάγκετς – Σπερς, ενώ στον άλλο ημιτελικό θα αναμετρηθούν οι Γουόριορς ή οι Κλίπερς με τους Ρόκετς ή τους Τζαζ.

Αλλος για το ντραφτ…

Οποια πέτρα κι αν σηκώσεις, λέει, κάποιον Ελληνα θα βρεις από κάτω και το επικείμενο ντραφτ του ΝΒΑ δεν αποτελεί την εξαίρεση αυτού του κανόνα…

Ανάμεσα στους 233 παίκτες που δήλωσαν διαθέσιμοι για τη διαδικασία επιλογής των εξήντα εκλεκτών, η οποία θα λάβει χώρα στις 20 Ιουνίου στο Μπρούκλιν, περιλαμβάνεται και ένα δικό μας παιδί: ο εις εκ των διδύμων αδελφών Καλαϊτζάκη, ο Παναγιώτης, ο οποίος αγωνίζεται στον Χολαργό.

Ο έτερος αδερφός, ο Γιώργος (Παναθηναϊκός) είχε εκθέσει τη δική του υποψηφιότητα στο ντραφτ του 2018, αλλά αποσύρθηκε, όπως έχει το δικαίωμα να πράξει και ο Παναγιώτης μέχρι τη λήξη της προθεσμίας στις 10 Ιουνίου.

Μπαμ και κάτω!

Μόνο τρία ριμπάουντ και τέσσερις ασίστ έλειψαν από τον Ντέιμιαν Λίλαρντ για να πετύχει (και) ένα triple double div και να αφήσει αμανάτι στη συλλογική μνήμη μια από τις πλέον μνημειώδεις και φαντασμαγορικές παραστάσεις στο παγκόσμιο μπάσκετ!

Σε μια εμφάνιση που αποτελεί την επιτομή του clutch player, ο 29χρονος γκαρντ των Μπλέιζερς εκτέλεσε εν ψυχρώ και έστειλε σε πρόωρες διακοπές τους Θάντερ, σκοράροντας ένα απίθανο τρίποντο στην εκπνοή του πέμπτου αγώνα της σειράς για το 118-115 και το 4-1 στη σειρά.

Και να ‘ταν μόνο αυτό; Η φωτοβολίδα στο buzzer beater – ενώ προηγουμένως ο ίδιος είχε αστοχήσει σε λέι απ – υπήρξε απλώς το κερασάκι στην τούρτα μιας μαγικής απόδοσης στο πλαίσιο της οποίας ο Dame σκόραρε 50 πόντους (7/15δ., 10/18τρ., 6/8β.) και είχε επίσης επτά ριμπάουντ, έξι ασίστ, τρία κλεψίματα και μια τάπα!

«Δεν ήθελα να πάω προς τα μέσα διότι εάν μου έκαναν φάουλ, μπορεί οι διαιτητές να μην το έδιναν για να μην κρίνουν αυτοί το αποτέλεσμα. Αποφάσισα, λοιπόν, να πω εγώ την τελευταία λέξη» εξήγησε ο Λίλαρντ!