«Δεν με εξέπληξε η πορεία του Παναθηναϊκού στο φινάλε, ούτε του Ολυμπιακού στην αρχή. Πολύ απλά διότι αυτές οι ομάδες είναι συνηθισμένες να κάνουν τέτοιες εμφανίσεις και πορείες. Εκπληξη για μένα ήταν η αρχή των Πρασίνων και το φινάλε των Κόκκινων».
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας σαφώς γνωρίζει καλύτερα από πολλούς το DNA τόσο της πρώην ομάδας του, του Ολυμπιακού, όσο και του μεγάλου αντιπάλου της, του Παναθηναϊκού και γι’ αυτό δεν ξαφνιάστηκε.
Ρωτώντας τον αρχικά για τον Παναθηναϊκό, που προκρίθηκε, ο έμπειρος τεχνικός επισήμανε ότι δεν του έκανε έκπληξη η πορεία με τον Ρικ Πιτίνο καθώς: «Το μπάσκετ είναι ίδιο σε όλο τον κόσμο και πρόκειται για έναν έμπειρο προπονητή. Εκανε ανακατανομή σε κάποιους ρόλους, βοήθησε πολύ η προσθήκη του Κιλπάτρικ και η ομάδα βρήκε τον δρόμο της. Οπως και ο Ολυμπιακός έτσι και ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλα μεγέθη και δεν προκαλεί έκπληξη όταν κάνουν σερί και μπαίνουν στα πλέι οφ αλλά το αντίθετο.
Οπως με τον Ολυμπιακό. Ο,τι και να έχει γίνει και είναι αδύνατον να είναι μόνο αγωνιστικά τα αίτια της πτωτικής πορείας στο τέλος, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί η αξία ενός προπονητή όπως του Ντέιβιντ Μπλατ.
Οσα λάθη και αν έχει κάνει, όσο και αν δεν του βγήκαν όσο θα περίμενε ίσως οι ξένοι, δεν μπορεί μέσα σε μια σεζόν να σβήσει η πορεία που έχει κάνει τόσα χρόνια» καταλήγει ο Γιώργος Μπαρτζώκας, που όταν του θυμίζουμε τα καλά λόγια που λένε πολλές φορές οι παίκτες για τους προπονητές γενικότερα, μας θυμίζει όπως λέει κάτι διαχρονικό:
«Από τις δηλώσεις που κάνουν οι παίκτες για τους προπονητές τους, συνήθως να κρατάτε το 20%»!







