Χορτιάτης Trail Run 2019

Στις 3/3/19 θα πραγματοποιηθεί για 9η συνεχόμενη χρονιά το φετινό Χορτιάτης Trail Run, στη Θεσσαλονίκη. Ο αγώνας φέτος θα είναι αφιερωμένος στα 75 χρόνια από το ολοκαύτωμα του Χορτιάτη από τους ναζί. Στηρίζει την προστασία του βουνού από την ανθρώπινη παρέμβαση (κεραίες, κυνηγοί, παράνομη υλοτομία) και την ευαισθητοποίηση όλων στο θέμα των μεταλλείων, όπως και την προστασία του περιαστικού δάσους του Σέιχ Σου. Ο αγώνας είναι απόστασης 22 χλμ. περίπου και 1.100 μ. θετικής υψομετρικής διαφοράς. Είναι δρόμος με σημαντικές απαιτήσεις αντοχής και εμπειρίας κίνησης σε ορεινό πεδίο και σε ορισμένα σημεία απαιτεί την ιδιαίτερη προσοχή των αθλητών. Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα Χορτιάτης Trail Run στο Facebook.

12ος Ημιμαραθώνιος Καλαμπάκα – Τρίκαλα

Με έντονο ρυθμό συνεχίζονται οι εγγραφές για τον 12ο Ημιμαραθώνιο Καλαμπάκα – Τρίκαλα Θανάσης Σταμόπουλος, καθώς και για τον αγώνα 5.000 μ. που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17/3/19 στην περιοχή των Τρικάλων. Η διοργάνωση πάει για νέο ρεκόρ συμμετοχών. Πόλος έλξης για τους δρομείς αποτελεί το μοναδικό τοπίο εκκίνησης κάτω από τους επιβλητικούς βράχους των Μετεώρων στην Καλαμπάκα, ο τερματισμός στην κεντρική Πλατεία των Τρικάλων διπλά στη γέφυρα του Ληθαίου ποταμού που αποτελεί σήμα κατατεθέν της πόλης και φυσικά η γρήγορη, ευθεία και επίπεδη διαδρομή που βοηθά στην επίτευξη ατομικής επίδοσης (ο «Σταμόπουλος» θεωρείται ο γρηγορότερος Ημιμαραθώνιος της χώρας). Πληροφορίες και εγγραφές στο www.trikalahalfmarathon.org.

6ο Attika Run & Fun Grand Prix

Από τον Δήμο Αγίων Αναργύρων/ Καματερού ξεκινά στις 31/3/19 το φετινό 6ο Attika Run & Fun Grand Prix, η δρομική διοργάνωση με αγώνες σε όλη την Αττική. Συνδιοργανωτές στον πρώτο αγώνα ο Αθλητικός Σύλλογος «Η Ευεξία» και ο τοπικός Δήμος Αγ. Αναργύρων/ Καματερού. Η διοργάνωση περιλαμβάνει αγώνες δρόμου 5.000 μ. και 10.000 μ., σκυταλοδρομία 2 x 5.000 μ., αγώνα βάδην 5.000 μ. και παιδικό αγώνα 1.000 μ. Οι εγγραφές άνοιξαν και είναι διαθέσιμες μέσα από τη σελίδα www.mysportevent.gr.