Μήνυμα διεύρυνσης αλλά και καθαρής γραμμής στο μέτωπο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έστειλε το ΚΚΕ με τη χθεσινή παρουσίαση, στο Πνευματικό Κέντρο της Αθήνας, των υποψηφίων στον Δήμο Αθηναίων και στον Κεντρικό Τομέα της Περιφέρειας Αττικής με τη Λαϊκή Συσπείρωση. Το σήμα εκκίνησης για την εκλογική μάχη συνδυάστηκε με την απόφαση του Περισσού να ακολουθήσει αυτόνομα έναν δρόμο εναντίωσης στον σημερινό δικομματισμό.

Καθόλου τυχαία – και παρότι το ΚΚΕ δίνει έναν πιο μετωπικό τόνο στα ζητήματα της Αυτοδιοίκησης – και τα δύο πρόσωπα που είναι επικεφαλής των παρατάξεων για τον Δήμο της Αθήνας και για την Περιφέρεια Αττικής είναι μέλη του ΠΓ της ΚΕ του κόμματος. Μιλάμε για τον Νίκο Σοφιανό και τον Γιάννη Πρωτούλη, που διεκδικούν τον Δήμο και την Περιφέρεια, αντίστοιχα. Εχει ιδιαίτερη σημασία πως και στο ακροατήριο αλλά και στη λίστα των υποψηφίων για τον Δήμο της Αθήνας και την Περιφέρεια Αττικής υπήρχαν πρόσωπα που πέρασαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα ως στελέχη.

Στο κοινό της εκδήλωσης ήταν, για παράδειγμα, τα πρώην μέλη της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Αντωνίου, Αντώνης Νταβανέλος, καθώς και ο Γιάννης Μηλιός. Αλλά και στα ψηφοδέλτια για τις εκλογές θα βρίσκονται πρώην μέλη του κυβερνώντος κόμματος πλάι σε πολύπειρα κομματικά στελέχη, όπως για την Περιφέρεια της Αττικής η Αννα Βασιλάκη (είχε εκλεγεί με τη Ρένα Δούρου) ή τον Δήμο της Αθήνας ο τραγουδοποιός Στάθης Δρογώσης: «Ή να πάμε σπίτι μας ή να βρούμε κάποια συμμαχία να συμπορευτούμε, με ανθρώπους που έχουν δείξει εκτός των άλλων και μία ηθική στάση», σημείωσε χθες για τη συστράτευσή του με τη Λαϊκή Συσπείρωση.