To νέο μικρό SUV της Skoda θα ονομάζεται Kamiq (διαβάζεται Καμίκ). Το «φρέσκο» μοντέλο, που θα το δούμε σε πρώτη παρουσίαση στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στη Γενεύη τον προσεχή Μάρτιο, θα πατάει στην MQB του Group VW και σύμφωνα με τη Skoda θα διαθέτει ευελιξία και έντονα δυναμική συμπεριφορά, συνδυάζοντας παράλληλα τα παραδοσιακά πλεονεκτήματα ενός SUV. Θα είναι ένα μοντέρνο SUV που θα εξυπηρετεί τόσο τις αστικές, καθημερινές μετακινήσεις, όσο και τις αποδράσεις. Εκτιμάται ότι θα φέρει τα γνώριμα μοτέρ 1.0 TSI και θα καταλήγει έως και τον 1.5 TSI.

Η ευρωπαϊκή αγορά υποδέχεται το Tesla Model 3

Αρχίζει τον επόμενο μήνα στην ευρωπαϊκή αγορά την εμπορική του καριέρα το μικρομεσαίο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Tesla, το Model 3. Θα προσφέρεται αρχικά σε 14 χώρες της Ευρώπης, χωρίς, ωστόσο να περιλαμβάνεται η ελληνική.

Η φθηνότερη έκδοση του Model 3 θα κοστίζει από 58.800 ευρώ, ενώ η βασική έκδοση του Model S θα ξεκινά από περίπου 89.000 ευρώ.

To 2019 θα δούμε ηλεκτρικό crossover από τη Ford

Mέσα στο τρέχον έτος η Ford αναμένεται να παρουσιάσει σε μια από τις επόμενες εκθέσεις αυτοκινήτου ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο crossover. Το νέο μοντέλο θα έχει ιδιαίτερα μεγάλη αυτονομία – έπειτα από μια πλήρη φόρτιση – με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι θα είναι στα 480 χιλιόμετρα (όσο, περίπου και ένα μοντέλο της Tesla). Πάντως στις αγορές αναμένεται να το δούμε στα μέσα του 2020.

Τιμόνι αυτοκινήτου: πιο βρώμικο και από τουαλέτα

Σε πρόσφατη έρευνα στις ΗΠΑ διαπιστώθηκε ότι το τιμόνι ενός αυτοκινήτου, κυρίως για αυτούς που καθαρίζουν σπάνια το εσωτερικό ενός ΙΧ, είναι τέσσερις φορές πιο βρώμικο από το καπάκι μιας δημόσιας τουαλέτας! Μάλιστα, η ίδια μελέτη αποκαλύπτει ότι μόλις το 32% των ιδιοκτητών καθαρίζει το σαλόνι του αυτοκινήτου μια φορά τον χρόνο, ενώ το 12% δεν το έχει κάνει ποτέ. Πρώτα σε αποικίες βακτηρίων είναι τα τιμόνια του αυτοκινήτου, δεύτερα έρχονται τα κουμπιά των ασανσέρ, ενώ στην τρίτη θέση τα καπάκια στις δημόσιες τουαλέτες.