Οπως ακριβώς το περιέγραψε η κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη. «Μέλος της οικογένειας». Αυτή είναι η σχέση του κορυφαίου αθλητικού οργανισμού της χώρας με την «Ελπίδα». Η σχέση του Ολυμπιακού με τούτη τη σύγχρονη κιβωτό που είναι αφιερωμένη στον βασιλιά του κόσμου. Στα παιδιά. Στο αύριο. Στα πολυτιμότερα αγαθά. Την υγεία και το χαμόγελό τους.

Εννέα χρόνια τώρα οι Ερυθρόλευκοι είναι εκεί. Με τον ίδιο τον Βαγγέλη Μαρινάκη να δημιουργεί και να προστατεύει αυτήν τη σχέση. Με τη διακριτικότητα που απαιτούν οι ιδιαίτερες περιστάσεις. Με την ταπεινότητα που επιβάλλεται. Η βαριά σκιά της σημαντικότερης κοινωνικής δύναμης της χώρας στο πλευρό ανθρώπων που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους σε τούτον τον υπέρτατο σκοπό. Στα παιδιά.

Εκεί για τα πολλά, που συμβαίνουν σιωπηλά μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Εκεί και για τα… λίγα που γίνονται γνωστά. Σαν το χθεσινό για παράδειγμα. Την ετήσια επίσκεψη της ομάδας. Μια διαδικασία που έγινε πια θεσμός. Την επίσκεψη του Ολυμπιακού στο ίδρυμα «Ελπίδα», που με έναν τρόπο μαγικό αλλάζει την ατμόσφαιρα. «Για εμάς, στην αρχή κάθε χρονιάς, όχι μόνο εμείς οι μεγάλοι, αλλά και τα παιδιά, σας περιμένουμε με πάρα πολύ μεγάλη ανυπομονησία να μας έρθετε. Οπως βλέπετε, ποτέ άλλοτε δεν έχουν έρθει τόσα πολλά παιδιά όσα σήμερα, για να θαυμάσουν τους ήρωές τους. Ακόμα κι ο μικρός Χρήστος που καθόταν στην αγκαλιά μου, πριν από λίγο, έλεγε ότι είναι φανατικός Ολυμπιακός για 4,5 χρόνια, γιατί είναι λίγο μεγαλύτερος. Πάντα, είπε, θα είναι Ολυμπιακός».

Ευγνωμοσύνη

Και αυτά τα λόγια στην κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη ανήκουν. Στην οικοδέσποινα που υποδέχθηκε τους Ερυθρολεύκους για ακόμη μια φορά νιώθοντας ευγνωμοσύνη. Για αυτόν τον σπουδαίο συμπαίκτη στο παιχνίδι της ζωής! «Ευχαριστώ πάρα πολύ τον κύριο Μαρινάκη. Μάλιστα, ευγνωμονώ και την ομάδα και τη Διοίκησή της, για όλα αυτά που έχουν κάνει για εμάς. Τα έχω γράψει γιατί έχετε κάνει τόσα πολλά, που δεν τα θυμάμαι απέξω! Θα ήθελα να επαναλάβω τι έχει γίνει: Είναι εννιά χρόνια που ο Ολυμπιακός είναι κοντά μας. Εχουμε το Αστέρι του Ολυμπιακού, που έχει τοποθετηθεί στον τοίχο, για να μας θυμίζει για πάντα αυτήν την αγάπη που συνδέει την οικογένεια της «Ελπίδας» με τον Ολυμπιακό. Ο κύριος Μαρινάκης έχει γίνει ο ίδιος εθελοντής δότης. Επίσης ο κύριος Μαρινάκης έχει ανακηρυχτεί επίτιμο μέλος του «Οράματος Ελπίδας» μέσα σε αυτά τα τελευταία χρόνια. Τα τελευταία χρόνια, κάθε φορά που έρχεται ο πρόεδρος του Ολυμπιακού κύριος Μαρινάκης, κάνει σιωπηλά και διακριτικά δωρεές, που μας βοηθούν να φέρνουμε καινούργια μηχανήματα και να βελτιώνουμε την υγεία των παιδιών. Κάθε χρόνο φέρνει δώρα για τα παιδιά μας. Εχει προσφέρει δωρεάν εισιτήρια για τα παιδιά για το γήπεδο, έχουν προσφερθεί πολλές φανέλες που βρίσκονται κορνιζαρισμένες σε διάφορα μέρη του νοσοκομείου για να τις θαυμάζουν τα παιδιά.

Στις 30/3/2015 μπήκε πλακέτα στον χώρο του «Οράματος Ελπίδας» που αναγνωρίζει τη στήριξη του Ολυμπιακού στην τράπεζα εθελοντών δοτών μυελού των οστών. Επίσης στον Πρόεδρο του Ολυμπιακού, κύριο Μαρινάκη, έχει δοθεί η τιμητική πλακέτα της «Ελπίδας», όπως και στις 4/1/2016 το άγαλμα της «Ελπίδας». Στις 5/1/2017, απενεμήθη στον κύριο Μαρινάκη η πλακέτα του «Οράματος Ελπίδας». Στις 11/1/2018 ο Ολυμπιακός έγινε «Πρωταθλητής για την Ελπίδα». Ολα αυτά έγιναν αυτό το διάστημα και έπρεπε να τα διαβάσω γιατί είναι πάρα πολλά και ευχαριστώ τον Πρόεδρο κι όλα τα μέλη του Ολυμπιακού για όλα όσα έχουν κάνει για εμάς. Θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας προσφέροντας στον Πρόεδρο μια τιμητική πλακέτα, για την πολύτιμη και ανεκτίμητη προσφορά του στα παιδιά μας».

Και όσο για τους Ερυθρολεύκους; Σε αυτές τις περιπτώσεις ακούς, δεν μιλάς. Ολοι τους εκεί. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης (ο οποίος πραγματοποίησε μια ακόμη μεγάλη δωρεά με την ευκαιρία της επίσκεψης), ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης. Ο Σάββας Θεοδωρίδης και ο Κριστιάν Καρεμπέ. Σύσσωμο το αγωνιστικό τμήμα. Ο Ολυμπιακός που νιώθει και ενδιαφέρεται. Ο Ολυμπιακός της ανταπόδοσης.

«Είναι παράδοση για εμάς»

«Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε εδώ για άλλη μια φορά. Οπως είπε και η κυρία Βαρδινογιάννη, η επίσκεψή μας εδώ πλέον αποκτά χαρακτήρα παράδοσης, να είναι δηλαδή η οικογένεια του Ολυμπιακού δίπλα στα παιδιά αυτά! Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που διαπιστώνουμε πως κάθε χρόνο υπάρχει μια συνεχής πρόοδος εδώ και πολλά παιδιά έχουν κερδίσει αυτή τη μάχη! Δεν έχουν απλά σωθεί, αλλά θα είναι για πάντα μέλη της κοινωνίας χωρίς προβλήματα. Ολο αυτό έχει να κάνει με το πάθος και τη συνεχόμενη διάθεση που έχει η κυρία Βαρδινογιάννη για να βελτιώνει όλο τον οργανισμό, χρόνο με τον χρόνο» εξήγησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης. «Θα ήθελα να τονίσω ακόμα, επειδή είπαμε τις κατηγορίες που υπάρχουν με τους καλλιτέχνες της «Ελπίδας», τους πρωταθλητές της «Ελπίδας» και όλους τους υπόλοιπους, αυτό που λέμε στον Ολυμπιακό από την αρχή, από την πρώτη στιγμή, αυτό που έχουμε καταφέρει να πετύχουμε παραδοσιακά, είναι πως ο Ολυμπιακός είναι νικητής. Το ίδιο ακριβώς πετύχαμε και στον Δήμο Πειραιά, με τον συνδυασμό μας, τον Πειραιά Νικητή. Θα πρότεινα λοιπόν να υπάρξει μια νέα κατηγορία στην «Ελπίδα», η κατηγορία «νικητές της Ελπίδας». Αφορά όλα αυτά τα παιδιά και τις οικογένειές τους, οι οποίοι είναι οι πραγματικοί νικητές της ζωής! Ευχαριστώ πολύ και θα ήθελα για μια ακόμα φορά να σας ευχαριστήσω για όλα όσα κάνετε τόσο για την ελληνική κοινωνία όσο και για όλους μας. Σας εύχομαι τα καλύτερα, υγεία και ευτυχία για το 2019» συμπλήρωσε ο ηγέτης του Ολυμπιακού.