Στα άκρα οδηγείται πλέον η κόντρα Κοτζιά – Καμμένου αφού μετά την αποχώρησή τους από την κυβέρνηση έχουν… απασφαλίσει και οι δύο και ανταλλάσσουν σχεδόν καθημερινά απειλές, προσβολές και προκλητικές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μετά τα πυρά που δέχθηκε προχθές ο πρώην υπουργός Εξωτερικών από τον Καμμένο – ο οποίος τον κατηγόρησε πως ήταν ο «νεροκουβαλητής του Γιώργου Παπανδρέου» αφήνοντας εκ νέου υπονοούμενα ότι χρηματοδοτείται από τον Σόρος – ο Νίκος Κοτζιάς πέρασε στην αντεπίθεση χαρακτηρίζοντας τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ «εθνικό συκοφάντη». Και ταυτόχρονα επιβεβαίωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη. «Με τον κύριο αυτό θα ασχοληθεί ο εισαγγελέας» είπε χθες (ραδιόφωνο 24/7) ο Κοτζιάς, αποφεύγοντας ακόμη και να αναφέρει το όνομα του Καμμένου.

«ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ». Σε πολιτικό επίπεδο, δε, επέκρινε τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ για την πολιτική ασυνέπεια λόγων και πράξεων που έχει επιδείξει. Ψήφισε, είπε, «τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης Καραμανλή που προέβλεπαν λύση σύνθετης ονομασίας, τον Σεπτέμβριο ψήφισε και τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης Τσίπρα και στην αρχή έλεγε ότι είμαι ο καλύτερος υπουργός Εξωτερικών που πέρασε ποτέ. Μετά άλλαξε στάση. Η Ιστορία θα δείξει γιατί». Παράλληλα, απέδωσε τις επιθέσεις που δέχεται από τον πρώην υπουργό Αμυνας και στη δημοσκοπική κατάρρευση που παρουσιάζουν οι ΑΝΕΛ. «Νομίζω ότι οι δημοσκοπήσεις τον ώθησαν προς τα εκεί. Ποτέ μου δεν έχω δει τον κ. Σόρος». Και διαμηνύοντας ουσιαστικά ότι δεν πρόκειται να αφήνει αναπάντητη καμία επίθεση, κατέληξε: «Αυτός ο κύριος είναι ο εθνικός συκοφάντης και ο εθνικός ψεύτης. Οι άνθρωποι που φέρνουν την ύβριν και την ασέβεια στη δημόσια ζωή υπονομεύουν τη δημοκρατία».

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ. Και ο Καμμένος, πάντως, επανήλθε χθες (Real FM) στη στοχοποίηση Κοτζιά, επαναλαμβάνοντας τις καταγγελίες του περί εμπλοκής του πρώην ΥΠΕΞ σε χρηματοδοτήσεις από εταιρεία του Σόρος και δηλώνοντας μάλιστα ότι είναι έτοιμος να καταθέσει στοιχεία στις εισαγγελικέ Αρχές. «Υπάρχει θέμα με τον κ. Κοτζιά και το θέμα είναι η συμφωνία με τις βίζες, το πρώτο θέμα το οποίο ανέφερα και στο Υπουργικό Συμβούλιο. Το έχω πει και στον ίδιο, το έχω αναφέρει και στη Δικαιοσύνη». Παράλληλα, άφησε αιχμές κατά του Νίκου Κοτζιά για χρησιμοποίηση μυστικών κονδυλίων του ΥΠΕΞ με στόχο να επηρεαστεί η ΠΓΔΜ. «Εχουμε καταγγελία από τα Σκόπια ότι δόθηκαν χρήματα για να επηρεαστούν μέσα στα Σκόπια. Και ερωτώ, υπάρχουν μυστικά κονδύλια από το υπουργείο Εξωτερικών που δόθηκαν προς αυτή την κατεύθυνση; Αν υπάρχουν, και αυτό είναι προς διερεύνηση» υποστήριξε.